Voor de 35e keer was het weer tijd voor de Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg.
Tijdens de Nacht komen er ongeveer negentien Nederlandstalige dichters en muzikale en theatrale entr’actes langs die achter elkaar optreden als een echte marathon. Deze marathon duurt tot ongeveer drie uur ’s nachts.

Dit jaar was het jubileum van de Nacht, vandaar dat ze besloten om een oud concept terug te brengen: de KinderNacht van de Poëzie. Dit evenement vond de middag voor de echte Nacht plaats en was helemaal uitverkocht. Een andere reden waarom ze de KinderNacht terug wilde brengen is om ‘iets te doen voor de bezoekers van de toekomst,’ vertelt Esther van Velden van marketing en publiciteit.

Zoals elk jaar is de line-up van de Nacht van de Poëzie geheim. Op deze manier word je altijd verrast en ontdek je misschien wel nieuwe mensen. De line-up is ook erg divers, sommige van de dichters hebben er al zes keer gestaan en sommige staan er voor de eerste keer. Veel dichters zouden ook graag op dit evenement willen optreden maar dit is hen nog niet gelukt. ‘De Nacht van de Poëzie is wel het hoogst haalbare als dichter,’ aldus Esther van Velden.

Al jaren vindt het evenement in Tivoli in Utrecht plaats en de organisatie hoort ook altijd terug van de dichters dat het een zeer impostante zaal is. Ook wordt de interactie met het publiek erg gewaardeerd.

Als bezoeker kun je ook meedoen aan andere activiteiten, er is namelijk een boekenmarkt met uitgevers en zijn er signeersessies met de Nachtdichters. Je hoeft dus niet constant in de zaal te zitten en te luisteren. Deze afwisseling werkt erg goed en maakt de hele avond ook een stuk gezelliger.

Het was kortom weer een geslaagde editie van de Nacht van de Poëzie.