Vrouwen die in een bruidsjurk een obstakelrun rennen. Vaak komt dat niet voor, maar afgelopen zaterdag gebeurde het in het Wilhelminapark.

Om één uur ’s middags op deze warme en zonnige dag komen 36 vrouwen bij elkaar om een obstakelrun te lopen. De vrouwen strijden in trouwjurk voor een droombruidsjurk ter waarde van 1500 euro voor hun eigen huwelijk. De dag is georganiseerd voor de aankondiging van het nieuwe televisieprogramma van SBS 6: “In de ban van de trouwring”.

Om een mooi beeld te maken voor het programma, staan de “bruiden” op een rij naast elkaar en rennen zo hard mogelijk naar de camera. Hierbij doen ze de start na maar beginnen ze nog niet aan de obstakelrun. Na twee keer gaat de echte race pas beginnen. Eerst rennen ze vijf keer heen en weer tussen twee lijnen waarna ze verder rennen naar de opdracht “boeket gooien”. Daar moeten ze zelf een boeket in elkaar zetten en vervolgens zo mooi en ver mogelijk achterwaarts gooien. Vervolgens rennen ze een parcours naar de pauzeplek waar ze even op adem kunnen komen. Na de pauze staat ze een limbodans, een foto onder een huwelijksboog en taart eten te wachten.

In de strijd gaat het niet alleen om wie de beste tijd rent. Er wordt onder andere gekeken naar hoe mooi de bruiden eruitzien, wie het mooiste boeket in elkaar zet, wie het mooiste taart eet en wie het mooiste rent.

De bruiden staan klaar voor het startschot
foto: Lotte Croné

 

In het programma “In de ban van de Trouwring” strijden zes koppels voor een droombruiloft inclusief huwelijksreis. De stellen wonen drie weken samen in één huis waar ze met elkaar een droomhuwelijk samenstellen en verschillende opdrachten uitvoeren. Een weddingplanner heeft voor elk huwelijksonderdeel zes opties gemaakt waaruit de koppels moeten kiezen. De keuzes die gemaakt worden zijn belangrijk, want uiteindelijk krijgt het winnende stel de bruiloft die door de groep is samengesteld. De groep wordt wel steeds kleiner, want de koppels kunnen in stemrondes andere koppels wegstemmen.

In de ban van de Trouwring wordt vanaf 27 oktober om half 10 ’s avonds uitgezonden op SBS 6.