Meer boten dan ooit zullen deelnemen aan de botenparade Canal Pride, die begin deze zomer op 1 juni voor de derde keer door de Utrechtse grachten zal varen.  Organisaties als TivoliVredenburg, FC Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten varen mee bij deze botenoptocht, die als doel heeft alle seksuele geaardheden te vieren.

Vorig jaar trokken er volgens de organisatie van de parade 50.000 bezoekers naar de binnenstad om de parade bij te wonen. Aangezien er dit jaar meer boten dan ooit meevaren, verwachten de organisatoren dit jaar nog meer bezoekers.

Door sponsoring van lokale bedrijven en organisaties, samen met subsidies van onder andere de gemeente Utrecht, kan de Canal Pride plaatsvinden. De sponsors kunnen er onder andere voor kiezen om hun logo’s op de zijkant van de boten te laten drukken. Op deze manier laten de bedrijven hun steun aan de LHBTI+ gemeenschap blijken, en creëren zij een positief imago.

De organisatie heeft laten weten dat de selectie van de boten door een onafhankelijke commissie vastgesteld is. Dit gebeurt op deze manier om ervoor te zorgen dat de parade haar kwaliteit en boodschap behoudt.

De boten varen op 1 juni vanaf 14:00 uur over de Oudegracht.