Het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) Theatersport vindt dit jaar op 2, 3 en 4 november plaats in cultuurcentrum Parnassos. Teams uit het hele land komen bij elkaar om te strijden voor de titel van beste studenten-theatersportteam van Nederland.

Het NSK Theatersport is een theatersporttoernooi dat sinds 1992 jaarlijks plaatsvindt. Het toernooi vindt plaats in de stad waar het winnende team van het voorgaande jaar vandaan komt. Het toernooi vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in Utrecht en wordt georganiseerd door Alter Ego theatersportgroep, de winnaar van vorig jaar. Theatersport is een vorm van theater waarbij improvisatiewedstrijden voor een publiek worden gegeven. Dit jaar doen er twintig teams mee aan het kampioenschap. Elke ronde strijden twee teams tegen elkaar om de beste ‘game’ neer te zetten.

De opening van het evenement is op vrijdagavond. De wedstrijden zijn zaterdag en zondag van ’s ochtends tot ’s avonds te zien. Zaterdagavond is er een feest dat in het teken staat van het thema dit jaar, ‘Eighties ethisch’. Op zondagavond wordt de finale gespeeld. Naast de wedstrijden zijn er verschillende activiteiten en workshops te volgen.