Voor de allereerste keer organiseert het project Music in the City een optreden bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Dit optreden zal bestaan uit muziekgroepen uit drie verschillende landen. De drie landen die meedoen zijn Indonesië, Zuid-Afrika en Nederland. Via grote schermen worden de muziekgroepen met elkaar verbonden via een live videoverbinding.
De muziekgroepen zijn allemaal in hun eigen land, maar zijn toch met elkaar in contact
Samen zullen ze muziek maken.

Het project is bedoeld om mensen van over de hele wereld bij elkaar te brengen via muziek. Music in te City richt zich ook specifiek op jongeren uit minder welvarende wijken.

Frank van Berkum, de initiatiefnemer van het project, legt uit: ‘Zelf heb ik heel lang theaterles gegeven in Zuid-Afrika aan kinderen uit een slechte wijk. Dit vond ik zo’n fijne ervaring dat ik daarom weer wat wilde doen voor kinderen uit minder welvarend wijken. Vanuit het idee dat ik weer wat voor deze kinderen wilde doen zijn we verder gaan kijken en kwamen we bij het project Music in the City uit.’

Volgens Frank hebben mensen uit minder welvarende wijken niet alleen mensen nodig die de wijk weer opbouwen, maar  ook mensen die de wijk weer samen brengen. ‘Ik heb in heel veel verschillende landen gewoond en heb gemerkt dat waar je ook bent in de wereld niet alleen engineers een buurt leefbaar maken, maar dat vooral mensen uit de wijk dit doen.Vandaar dat ik een project wilde ontwikkelen dat mensen bij elkaar brengt.’

De muziekgroepen die meedoen zijn Be Boys (Indonesië), Dendang Jakarta (Indonesië), de marimaband Handevat marimbas (Zuid-Afrika), een koor van de muziekschool ‘Frank Pietersen Music Center’ (Zuid-Afrika) en een groep leerlingen van de Pouwer School in Overvecht.

De organisatie kwam bij de Pouwer School uit via het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Music in the city was  via het UCK opzoek naar een groep jongeren uit Utrecht die mee wilde doen aan het project. Het UCK had al een project lopen op de Pouwer School en kende wel een groep die mee wilde doen.

Als het aan Van Berkum ligt is dit zeker niet de laatste editie van Music in the City. Er liggen zelfs al plannen voor een volgende editie in juli van volgend jaar.