De sociale cohesie was voelbaar in de Galgenwaard. Het benefietduel tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles dat stond volledig in het teken van Leon de Kogel. De voormalig spits – die ten gevolge van een auto-ongeluk zijn voetbalcarrière heeft moeten gedagzeggen – heeft na afloop van de wedstrijd een cheque mogen ontvangen ter stimulering van zijn revalidatieproces.

Afgelopen zomer belandde de oud-voetballer tijdens een taxirit op het eiland Malta in een ongeluk waardoor hij in financiële problemen is geraakt. De Spaanse club waar de 27-jarige Leon vóór het ongeluk voor speelde, weigert de oplopende medische kosten te betalen en de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur laat niets meer van zich weten. Dit meldde Leon in een interview met Voetbal International.

Om de ex-spits een hart onder de riem te steken startte initiatiefneemster Carolien van Meel een crowdfundingsactie met als doel de medische kosten te dekken. Deze actie leverde zo’n 16.000 euro op, waar nog een kleine 8.000 euro bovenop kwam als resultaat van de recette en losse acties. Deze betroffen de verkoop van een speciale editie van het FC Today-programmaboekje, de verkoop van zelfgemaakte ‘Leon de kogel-koeken’ en een donatie door de spelers van FC Utrecht zelf. Het bedrag werd na afloop van de wedstrijd bekend gemaakt.

Leon de Kogel heeft gespeeld voor zowel FC Utrecht als voor Go Ahead Eagles waardoor het Domstad-versus-Koekstad duel een perfecte gelegenheid bleek voor het overhandigen van de cheque. Vóór de wedstrijd gaf de voetballer al aan geëmotioneerd te zijn door de opkomst en trapte de wedstrijd vervolgens zowel letterlijk als figuurlijk af. Na afloop kreeg de Kogel nog even het woord: ‘’Ik wil iedereen super bedanken voor jullie aanwezigheid. Dankzij jullie kan ik weer verder met mijn leven. Vanuit de grond van mijn hart: bedankt.”