Het platform Green Office HU van de Hogeschool Utrecht, dat duurzaamheid onder de aandacht brengt, wil meer bekendheid krijgen door het festival 100 tinten groen te organiseren. Het festival vindt 10 oktober plaats op de Uithof.

Padualaan 101 zal als decor dienen voor een ochtend en middag om bewustzijn over duurzaamheid aan te wakkeren. Behalve mensen bewuster maken van het milieu, wil Green Office onder de aandacht brengen wat zij bijdragen aan de Hogeschool. ‘We doen toffe dingen, maar zijn nog niet zo bekend. We organiseren bijvoorbeeld elke maand ‘Green TV’ waar we verschillende aspecten van duurzaamheid belichten’, aldus Carmen Heijligers, mede-organisator van het festival.

Bezoekers kunnen meedoen aan een dialoog over duurzaamheid met Jan Bogerd, voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool, of luisteren naar Stephanie Edward, die mensen opleidt om in vluchtelingenkampen les te geven. Daarnaast is er tijd voor ontspanning tijdens activiteiten zoals de workshop shampoo maken. Zo hoopt het Green Office een breder publiek te trekken. Heijligers heeft een duidelijke aanrader: ‘Ik kijk het meest uit naar de workshop waarbij je je eigen impact kan meten op Nederland en wat je hier het beste duurzamer kan gaan doen.’