Melody Deldjou Fard, gemeenteraadslid van GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan de raad. Het betreft het gemis van een goede supermarkt voorziening op de Uithof. Ze meldt de raad dat het Utrecht Science Park dagelijks 83 duizend bezoekers heeft en deze mensen maar van één kleine supermarkt gebruik kunnen maken.

GroenLinks vindt het belangrijk dat ook de bewoners van De Uithof normaal boodschappen kunnen doen, ongeacht de grootte van hun portemonnee. De huidige supermarkt, Spar University, is te duur voor normale boodschappen, omdat deze gericht is op snelgebruik.

Dat er nog een supermarkt bij moet komen is al vaker in de raad besproken. Dit is echter nooit gerealiseerd. Het Science Park breidt elke dag uit en er komen steeds meer studenten wonen. Dagelijks wordt het bezocht door circa 56 duizend studenten van zowel Universiteit Utrecht als Hogeschool Utrecht. Er werken circa 27 duizend medewerkers.

De raad heeft in 2012 al aangegeven dat, als de campus zich verder ontwikkelt als woonfunctie, de gemeente gaat kijken naar passende voorzieningen. De wethouder gaf aan om hierover in gesprek te gaan met Universiteit Utrecht, maar hier is de raad nooit op teruggekomen. GroenLinks wacht nu op het antwoord van de wethouder over het feit of er gehoor gegeven gaat worden aan de wens voor een grotere betaalbare voorziening.