UTRECHT- Nog maar 3,5 week te gaan. De organisatie van Happietaria Utrecht hoopt op een mooie opbrengst. Misschien kunnen zij het recordbedrag van vorig jaar van ruim 52.000 euro overtreffen. “Dat zou super zijn!” In 2017 is het restaurant open tot en met 15 maart.

Happietaria, het pop-up restaurant gerund door vrijwilligers en studenten wil met de opbrengst van hun project  jongeren in Zimbabwe helpen. De opbrengst van het restaurant gaat elk jaar volledig naar het goede doel, deze keer is dat een project van Tear.

Met de opbrengst van Happietaria worden kerken en organisaties geholpen in het toerusten van hulpverleners. Ook wordt er geholpen bij het voorzien in medicijnen en voorbehoedsmiddelen en het geven van seksuele voorlichting.

Het project loopt volgens de organisatie al erg goed. Tot nu toe staat de teller op bijna 1500 gasten en heeft de organisatie al een paar duizend euro opgehaald. Wat het uiteindelijke bedrag is, wordt woensdag 15 maart bekendgemaakt.

“Het is super leuk om met elkaar te kunnen doen. We zijn hier maanden mee bezig geweest, om het restaurant daadwerkelijk te runnen voelde in het begin een beetje onwerkelijk, maar wende gelukkig erg snel”, zegt Simone Beer, studente aan de HU en vrijwilligster bij Happietaria. “De gasten zijn erg tevreden en enthousiast.”

Bezoek de website voor meer informatie over Happietaria.