Na zeventig jaar aan de St Jacobsstraat te zijn gevestigd sluiten de deuren van het iconische Sporthuis Henk Temming. Een stukje historie gaat verloren voor de stad en tal van voetbalclubs die er hun tenues kopen.

Na lang nagedacht te hebben is de knoop nu echt doorgehakt. Na zeventig jaar zal sporthuis Henk Temming zijn deuren voorgoed sluiten, meldt de eigenaar Roy van der Ham. ‘’Het is heel moeilijk concurreren met grotere winkels en merken die met hun eigen outlets komen’’.

Al jarenlang komen hier leden van Utrechtse voetbalverenigingen hun tenues ophalen. Vroeger kochten ze dan ook nog een paar nieuwe schoenen of een trainingspak erbij, maar dat is afgelopen jaren steeds minder geworden. Daarbij komt ook kijken dat de winkel het vooral van vaste klanten moet hebben, omdat ze niet op de meest drukke plek in de binnenstad zitten. ‘’Als kleine zelfstandige kan ik niet opboksen tegen allerlei outlets die dezelfde spullen voor veel minder verkopen. Uiteindelijk verlies je’’.

Van 1949 tot 2005 was Henk Temming zelf eigenaar van de sportzaak. Dit deed hij naast het voetballen, iets wat vroeger niet heel ongebruikelijk was. Hij overleed vorig jaar op 94 jarige leeftijd.

De familie heeft emotioneel gereageerd op de sluiting. Maar ook zij zien in dat de sluiting onvermijdelijk en de beste keuze is. Henk vindt het ook moeilijk dat de deuren over een paar weken definitief sluiten. ‘’Tijdens het lezen van alle warme reacties ben ik al twee keer in tranen uitgebarsten, maar de beslissing staat vast’’. Henk blijft wel werken in een sportzaak. Hij zal werken in een nieuwe sportzaak: 100% voetbal in Stadion Galgenwaard, die opent in maart.

Tot het zover is komt er nog een leegverkoop in Sporthuis Henk Temming. Na de leegverkoop is Sporthuis Henk Temming een stukje Utrechtse geschiedenis.