Onderneemster Ingrid Thomassen opende afgelopen maand voor de vijfde keer de Pop-up store van haar webshop cadeau-cadeau.nl in Utrecht. De winkel, dit keer gelegen aan de Burgemeester Reigerstraat 15, is de komende maand een geschikte plek voor iedereen die opzoek is naar een origineel cadeau.

“Ik heb eigenlijk een webshop, maar ik probeer ieder jaar in november en december ergens een pop-up store te openen. Het concept dat we in de webwinkel hebben, hebben we hier in de vorm van een winkel. Alles is al ingepakt, zodat je eigenlijk letterlijk in vijf minuten al je kerstcadeautjes kunt kopen. Het idee van de webshop is deels ook uit eigen frustratie geboren. Ik vond het zelf altijd zo ontzettend lang duren als ik in de weken rondom Sinterklaas en Kerstmis cadeaus moest kopen. Dan was je gewoon een half uur of soms wel langer bezig. Het feit dat alle cadeautjes al ingepakt zijn vinden mensen echt ontzettend handig. Sommige mensen willen geen ingepakt cadeau, en daarom hebben we bij ieder cadeau de helft van de voorraad ingepakt en de andere helft niet. Zo kunnen mensen zelf kiezen hoe ze het cadeautje willen hebben. Ik wilde al heel lang iets voor mezelf beginnen. Ik werkte eerst bij NS, en daar was ik veel bezig met het internet. Werken met internet vond ik erg leuk. Ik wilde dus graag wat met internet en cadeautjes doen. Daar kwam cadeau-cadeau.nl uit!

In het begin was het nooit een doel van mij om een winkel te openen. Een vriend van mij had vijf jaar geleden een leeg pand en vroeg of ik daar voor twee maanden met mijn winkel in wilde. Dat beviel me zo goed, dat we nu ieder jaar actief op zoek gaan naar een pand om daar voor twee maanden een pop-up winkel in te openen. We proberen altijd in Utrecht te blijven. Niet alleen omdat ik hier dichtbij woon, maar ook omdat we hier ondertussen al aardige naamsbekendheid hebben opgebouwd. Mensen weten nu dat we ieder jaar komen, en vaak krijg ik al in de aanloop naar het openen van de winkel mailtjes van klanten die graag weer langs willen komen.

Het is natuurlijk wel zaak om ieder jaar nieuwe cadeautjes te hebben, anders komen mensen hier en zien ze dingen die we vorig jaar ook al verkochten. Ik probeer cadeautjes voor zo veel mogelijk leeftijden en prijsklassen te vinden, zo is er voor ieder wat wils. Ook zoeken we ieder jaar iets van een ander bedrijf waar we een deel van de winkel mee kunnen vullen. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een bedrijf van iemand die kinderkleding verkocht en dit jaar is het achterste deel van de winkel ingericht door Vivara, een bedrijf dat natuurbeschermingsproducten verkoopt. Dat is het bedrijf van mijn broertje. Aangezien ik toch heel veel ruimte over had in deze winkel leek het ons leuk dat hij daar wat van zijn producten neer zou zetten.

Ik merk de drukte van de feestdagen met name op vrijdag, zaterdag en zondag. Dan is het echt ontzettend druk. Op 5 en 24 december kan je hier haast over de koppen lopen, zo druk is het. Dan staan we alleen maar af te rekenen, de hele dag door.

In de toekomst lijkt het me heel leuk om zelf cadeautjes te gaan ontwerpen. Ik heb altijd heel veel ideeën, maar daar doe ik dan te laat wat mee. Ik moet daar wat eerder iets mee gaan doen, en wie weet wat voor leuks er dan uit komt!”