Tegen Annelies C. eist het OM, voor poging tot doodslag, een voorwaardelijke straf van 132 dagen met een proeftijd van drie jaar, ook eist het OM een onvoorwaardelijke werkstraf van 120 uur tegen Annelies voor het plegen van zware mishandeling. Tegen Robert N. eist het OM een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van één maand voor zware mishandeling. Het OM eist ook een direct en indirect contact verbod naar Annelies toe, tenzij het contact gaat over de kinderen die Robert en Annelies samen hebben. Dit eist het OM naar aanleiding van een geweldsincident dat op 20 augustus 2017 plaatsvond tussen Robert en Annelies.

Beiden nemen, samen met hun advocaat, plaats in de stoelen bij de rechtbank. Het duurt even voordat verdachten zitten omdat zij fysiek uit elkaar gehouden moeten worden om eventuele onrust te voorkomen. De officier van Justitie geeft voor de zitting aan dat de politie nog niet gebeld is omdat beide partijen rustig zijn.

‘In deze zaak zijn twee verdachten, maar veel meer slachtoffers’, aldus de Officier van Justitie. Volgens de officier had het nooit zover mogen komen. Volgens het OM gaat het om een geweldsincident tussen de twee verdachten, dat zich op 20 augustus 2017 afspeelde bij de woning van Annelies. Op het moment van het incident waren de kinderen die Robert en Annelies samen hebben ook aanwezig in de woning. Annelies C. maakt zich volgens het OM schuldig aan poging tot doodslag, dit omdat zij Robert N. tweemaal heeft gestoken met een mes. Annelies had de politie moeten bellen, maar in plaats daarvan is zij zelf gaan steken. Daarom is er volgens het OM geen sprake van noodweer. Verder maakt Annelies zich ook schuldig aan zware mishandeling van Robert N. volgens het OM. Uit het medisch rapport blijkt dat Robert N. hoofdletsel opgelopen heeft, vermoedelijk doordat er met een hamer op zijn hoofd geslagen is. Door de geestelijke gezondheid van Annelies stelt het OM dat zij in verminderde maten toerekeningsvatbaar was en daarom eist het OM een voorwaardelijke straf. De voorwaarde die het OM stelt is een behandeling binnen de psychische gezondheidszorg, EMDR-therapie. Het OM stelt Robert N. schuldig aan zware mishandeling en vernieling van voorwerpen in de woning van mevrouw C. Hiervoor eist het OM een onvoorwaardelijke straf van één maand. Het OM eist ook een contact verbod, met uitzondering als het contact gaat over de twee kinderen die zij samen hebben. Het contact zal dan bemiddeld moeten worden door een professionele instantie. Het OM is tot deze uitspraak gekomen naar aanleiding van de verklaring van beide verdachten en de getuigenverklaringen die eerder door de politie zijn afgenomen.

Annelies C. verklaart in de rechtbank dat zij die bewuste dag heeft gehandeld uit noodweer. Zij verklaart dat zij op 20 augustus 2017 door haar zoon van veertien werd opgebeld dat zijn vader Robert N. voor de deur stond, de ex van Annelies. Zij is met spoed naar huis gereden, heeft haar zoon naar binnen geduwd en is hier zelf achteraan gelopen. Tijd om de deur dicht te doen was er niet volgens Annelies. Haar ex is vervolgens met handen boven het hoofd de gang ingelopen. Er werd door Robert geschreeuwd: ‘Ik ga je slaan, ik maak je af’. Volgens de verklaring van Annelies heeft zij om dat moment een mes gepakt en heeft zij uit noodweer twee keer gestoken rond de borstkas. Vervolgens is er volgens Annelies C. een worsteling ontstaan waarin zij weinig kon doen omdat Robert N. haar bij de haren had gepakt en naar beneden had getrokken. Annelies geeft in haar verklaring aan dat zij op de bewuste dag erg warrig was, niet fijn in haar vel zat en niet precies wist waar zij mee bezig was. Zij gebruikte op dat moment ook oxazepam, een kalmeringsmiddel.

De verklaring van Robert N. is anders. Hij verklaart dat hij alleen met Annelies wilde praten over de kinderen. Nadat zij haar zoon en zichzelf naar binnen heeft geholpen, ging de deur volgens Robert dicht. Hij heeft toen op de deur geklopt om te praten, de deur ging open en daar stond Annelies met een vleesmes. Toen zijn de handen van Robert omhoog gegaan om zichzelf te verdedigen. Volgens Robert is er vervolgens een worsteling ontstaan waarbij Annelies een hamer in handen kreeg en Robert hiermee meerdere malen op het hoofd geslagen heeft.

Het vonnis volgt waarschijnlijk over twee weken.