Het is weer maandag. Dat betekend een nieuwe MovieMonday. Met deze week: Disney, Komedie en een waargebeurd verhaal.
In deze wekelijkse rubriek neem ik je bij de hand om je te laten zien welke films er die week verschijnen op de doeken in Utrecht. Dus pak maar alvast wat popcorn, dan kunnen we beginnen.

Dumbo

Deze klassieke Disney-film keert terug. In de live action versie is de vliegende olifant weer te zien. Net als de film van 1941 is deze familie-film geregisseerd door Tim Burton.

Voor de mensen die de film nog niet kennen is hier een kleine beschrijving van het verhaal. Een olifant die geboren wordt met veel te grote oren, komt erachter dat hij kan vliegen. Dit is de uitgelezen kans voor de circusdirecteur om zijn circus te redden. Maar wanneer het circus een nieuwe onderneming op wil starten, komen Dumbo en zijn vrienden achter donkere geheimen.

Een deel van de cast zal wel bij u bekend zijn. Zo speelt Danny DeVito, bekend van It’s Always Sunny in Philadelphia en Batman Returns, de circusdirecteur. Naast DeVito is Colin Farrell te zien. Hij is onder andere bekend van de Harry Potter spin-off Fantastic Beasts and Where To Find Them. Deze film speelt zich af voorafgaand aan de Harry Potter films. De laatste die je zou kunnen kennen is Eva Green. Zij speelde de hoofdrol in de film Miss Peregrine’s House for Peculair Children.

Deze film is vanaf 27 maart te zien bij Pathé, Springhaver en Hartlooper.

 

A Private War

Dit is een waargebeurd verhaal over Marie Colvin. De onverschrokken correspondent reist de wereld over en brengt de onderdrukten onder de aandacht. In Sri Lanka verliest ze het zicht aan een oog, waardoor ze het kenmerkende ooglapje draagt. De verschrikkelijke dingen die zij in deze situaties ziet laat haar persoonlijke leven niet onbeschadigd.

Rosamund Pike speelt Marie Colvin. Eerder speelde zij in onder andere Pride & Prejudice en Gone Girl. In de film is ze samen te zien met Jamie Dornan, Fifty Shades of Grey, en Stanley Tucci, The Hunger Games. Daarnaast komt ook Tom Hollander langs die nu ook nog te zien is in Bohemian Rhapsody als Jim Beach.

Deze film is vanaf 28 maart te zien bij Pathé, Springhaver en Hartlooper.

 

The Beach Bum

Deze komedie gaat over een succesvolle dichter die zijn eigen regels heeft in het leven. Hij viert het leven groots met zijn rijke vrouw, verwaande agent, beste vriend en veel drank en drugs. Moondog is een rockster onder de dichters ook al heeft hij de laatste tijd weinig op papier gezet. Wanneer het noodlot toeslaat moet hij zich weer gaan focussen op zijn schrijven, alleen is dat lastiger dan gedacht.

Over de cast valt veel te zeggen. We beginnen bij de man waar de film om draait. Moondog wordt gespeeld door Matthew McConaughey, bekend van zijn rol in Dallas Buyers Club of Interstellar. Hij wordt vergezeld door Jonah Hill, bekend van The Wolf of Wall Street of 21 Jump Street. Hill speelt in de film de verwaande agent. Daarnaast is ook Snoop Dogg te zien. Hij is een Amerikaanse rapper en zanger. Naast zijn zangcarriére speelt hij soms ook mee in een film. Zo was hij eerder te zien in Pitch Perfect 2. En als dit nog niet genoeg was, ook Zac Efron is te zien in deze film. Hij is onder jongeren bekend geworden als Troy Bolton in de High School Musical films. Daarnaast heeft hij ook nog Bay Watch en nog vele andere films gedaan.

Deze stoner komedie is vanaf 28 maart te zien bij Pathe, Springhaver en Hartlooper.

 

Thunder Road

Een politieagent die het allemaal even niet meer ziet zitten. Daar gaat de laatste film van vandaag over. Jim Arnaud is zijn moeder verloren, zijn vrouw is bij hem weggegaan en hij dreigt de voogdij over zijn dochter kwijt te raken. De maat is voor Arnaud vol.

Jim Cummings heeft de film geschreven, geregisseerd en speelt de hoofdrol. Je kan Cummings kennen van de tv-serie The Handmaid’s Tail. Dit is niet de eerste keer dat Thunder Road als film te zien is. In 2016 heeft Cummings al de film gemaakt, dit was toen een korte film. In één take nam hij de hele film op. Nu is Thunder Road dus een volledige film.

De drama is vanaf 28 maart te zien bij Pathe, Springhaver en Harlooper.