De gemeente Utrecht wil de naam ‘De Uithof’ officieel laten veranderen in ‘Utrecht Science Park’. Er moet daarmee een eind komen aan de situatie waarin er twee verschillende namen voor het gebied zijn. Onder andere Universiteit Utrecht en het universitair medisch centrum zijn in het gebied gehuisvest. Het voorstel ligt bij de gemeenteraad. Zij zullen er een besluit over nemen.

De naam ‘Utrecht Science Park’ zou beter passen bij de internationale uitstraling van de universiteitscampus. Op De Uithof zitten verschillende universiteitsgebouwen, gebouwen van de Hogeschool Utrecht en onderzoeksinstituten. Een groot deel van deze instituten hebben zich in 2012 verenigd onder de noemer stichting Utrecht Science Park en noemen het gebied nog steeds bij deze naam. De gemeente gaat proberen om de naamswijziging helemaal door te laten voeren. Als de gemeenteraad met het voorstel instemt wordt ook alle bewegwijzering aangepast.

“De (internationale) uitstraling van het gebied vraagt om een passende naam die bijdraagt aan de lobby- en acquisitiekracht en de concurrentiepositie van het gebied voor de stad en de regio.”, aldus de gemeente.