De Hogeschool Utrecht stond vorig jaar onderaan de ranglijst van HBO’s in Nederland. 4 September wordt de keuzegids weer uitgebracht, zal de Utrechtse hogeschool het beter doen?

Vorig jaar scoorde De Hogeschool Utrecht in totaal 53 punten samen met Hogeschool Rotterdam en Inholland. Alleen de Hogeschool van Amsterdam deed het slechter met 52,5 punten.Vorig jaar werden vooral Journalistiek, Bedrijfskunde en Buisness Management slecht beoordeelt.De Journalistiek studenten van dit jaar vinden het nu nog een beetje vaag maar, ze zijn niet ontevreden. Wellicht zit er nu wel een betere score in voor De Hogeschool Utrecht.

De keuzegids is de enige onafhankelijke gids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeel en vergelijkt. Elk schooljaar komt er een nieuwe keuzegids uit. Deze is gebaseerd op de meest actuele gegevens over onderwijskwaliteit, toelatingseisen, arbeidsmarktaansluiting  en studiesucces.