UTRECHT – Gemeente Utrecht en projectontwikkelaar Woonfront
Rotsoort Utrecht BV hebben plannen om 200 nieuwe studenten- en starterswoningen te creëren in de oude Vicona fabriek aan de Rotsoord. De uitvoering start zodra de vergunningen geregeld zijn.

Het is niet gek dat er woningen voor studenten en starters bij worden gebouwd. Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland, met veel twintigers en weinig 45-plussers.  De leeftijdscategorie 27 tot en met 44 jaar was de afgelopen jaren het grootst. Dit is de categorie waar starters vaak onder vallen. Verder is het aantal studenten wat in Utrecht woont van 2004 tot en met 2014 met 55 procent toegenomen. Dit blijkt uit een onderzoek van gemeente Utrecht uit 2014.

In 2009 was er al eerder een plan voor de oude Vicona fabriek. Dit plan van de vorige eigenaar is nooit uitgevoerd maar de nieuwe plannen zijn grotendeels hetzelfde. Er komen twee appartementenblokken en er wordt monumentaal een stukje fabriek herbouwd. Daarnaast wordt er een nieuw gebouw gebouwd wat het culturele centrum van de Rotsoord moet worden, dit alles inclusief parkeerkelder met fietsenstallingen.