Op Utrecht Centraal is deze week de Pop-up Store van Omdenken te vinden. De winkel verschijnt ter ere van het nieuwe boek ‘Zoals verwacht loopt alles anders’. In de winkel kunnen reizigers niet alleen het nieuwe boek kopen, maar ook de ‘Omdenken test’ doen en naar podcasts luisteren.

Iedere dag komen er duizenden mensen langs de winkels op Utrecht Centraal. Deze week is het de eer aan Omdenken om er een week lang een pop-up winkel neer te zetten. Met de quote “Trein vertraging? Heb jij even geluk.” proberen ze de treinreizigers naar binnen te lokken. Dat werkt, want binnen in de winkel is het druk. De bezoekers worden bij binnenkomst begroet door de medewerkers. Zij nodigen de bezoekers gelijk uit om de ‘Omdenken test’ te doen. “Het is niet heel moeilijk.” vertelt Pepijn Lagerwey, trainer bij Omdenken, die voor een dag in de winkel staat. De bezoekers die mee doen aan de test zien allemaal een kleine rechte treinbaan met een treintje voor zich. “Het doel is om het treintje zo ver mogelijk naar het einde van de rails te krijgen. De persoon die alle vragen in het Omdenken thema goed heeft wint het nieuwe boek ‘Zoals verwacht loopt alles anders’. “ vertelt hij.

Na de korte uitleg gaan de drie deelnemers met het spel van start. Ze krijgen een vraag te zien, waarna ze één van de vier gekleurde knoppen moeten indrukken om het antwoord waarvan zij denken dat het goed is te bevestigen. Bij ieder goed antwoord gaat het treintje een stukje vooruit, en bij ieder slecht antwoord weer achteruit. De deelnemers giechelen af en toe nerveus naar elkaar, want het tempo van het spel ligt hoog. Na het beantwoorden van de vragen wordt het duidelijk dat niemand alle vragen goed had. De deelnemers krijgen alle drie wel een button waar “Bijna de Omdenken test gehaald.” op staat. Lynn (19) vond het een leuk spel. “Je gaat echt anders naar de vragen kijken! Ik wist in het begin niet precies wat ‘omdenken’ precies inhield, maar ik vind het nu wel echt interessant. Ik kreeg tijdens de test  ook nog uitleg over wat het concept ‘omdenken’ precies inhield, dat vond ik ook heel leuk.”

In de winkel staan boekenkasten opgesteld met de complete serie aan ‘Omdenken’ boeken, een goede actie met het oog op de komende feestdagen. Bezoekers kunnen de boeken kopen, een groot deel van de aanwezigen lijkt verdiept te zijn in het lezen van de kaft. De medewerkers zorgen met hun enthousiasme ervoor dat er een fijne sfeer in de winkel hangt. Ze lachen onderling met elkaar en maken grapjes met hun klanten. “De winkel is niet groot, wat in de spits nog wel eens lastig kan worden.” bespreken twee medewerkers onderling. “Gelukkig is het pas twaalf uur.”

De Omdenken Pop-up Store is nog de hele week te vinden op Utrecht Centraal en is dinsdag tot en met vrijdag open van 08.00 tot 20.00. Zaterdag en zondag is de winkel open van 10.00 tot 18.00. Het programma van de winkel is te vinden op www.omdenken.nl