UTRECHT - Annie Brouwer is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Brouwer was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht.

De voormalig burgemeester overleed op woensdagavond, zo liet haar familie weten. Voor haar tijd als burgemeester van Utrecht, was ze onder meer raadslid en wethouder in Nijmegen en burgemeester van Zutphen en Amersfoort.

Burgemeester Jan van Zanen heeft namens het Utrechts gemeentebestuur zijn medeleven aan de familie betuigd. “Wij verliezen in Annie Brouwer een zeer betrokken, doortastende en krachtige vrouw. Met haar overlijden verliezen we een indrukwekkend bestuurder. Zij was ruim acht jaar burgemeester van Utrecht in een bijzondere politiek bestuurlijke tijd. We gaan haar enorm missen. Utrecht en Nederland zijn haar veel dank verschuldigd.”

Vanaf donderdagmiddag is er in het stadhuis en het stadskantoor een condoleanceregister geopend. Ook in het register wordt de familie van Brouwer sterkte gewenst en wordt ze veelal een bijzondere en krachtige vrouw genoemd.