Het welbekende Café Broers zal zaterdag 20 januari voor het laatst zijn deuren openen. Na die dag zullen de twee kopers van Broers, Joost Bergsteijn en Wes Schreutelkamp aan de slag gaan met de verbouwing voor hun nieuwe restaurant dat opent in maart. Wes Schreutelkamp is in dit interview aan het woord over het nieuwe restaurant van de twee beste vrienden.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen je eigen restaurant te openen?

‘’Door jarenlang in de horeca gewerkt te hebben. Je ontdekt dingen die je graag wil uitvoeren en uitproberen, maar soms zijn het dingen die je niet altijd even goed onder leiding van een baas kan uitvoeren. Joost en ik hebben voor het eerst met elkaar gewerkt in restaurant Podium in Utrecht. Na drie jaar bij Podium gewerkt te hebben zijn we begonnen bij WT Urban Kitchen, maar toen waren Joost en ik het er eigenlijk al wel over eens dat we ooit samen een restaurant wilden beginnen. En die kans hebben we gekregen.’’

 Wat is jullie inspiratie geweest voor dit speciale concept?

‘’Joost en ik geloven allebei heel erg in kwaliteit en comfort. Of dat nou is met een hamburger of met een sterrenmaaltijd en dat wilden we zelf graag vertalen in iets wat wij heel tof vinden. Toen zijn we uitgekomen bij tafels vol met kleine verschillende hapjes vanuit de hele wereld. De gerechtjes zijn makkelijk, smaakvol en visueel aantrekkelijk.’’

Hoe gaat de verdeling worden?

‘’Ik sta altijd op de vloer en Joost altijd in de keuken. Maar ik bemoei me altijd met de keuken en Joost altijd met de bediening. We zijn toevallig ook beste vrienden, dus dat helpt ook wel een beetje.’’

Komen er mensen uit de bediening van café broers bij jullie werken?

‘’Een groot deel van de parttimers is gebleven, een aantal is ook weggegaan. We hebben wat nieuwe mensen en een paar werknemers vanuit andere bedrijven gerekruteerd. Morgen beginnen we een Facebook-campagne voor personeel en zo gaan we mensen werven.’’

Wat is jullie doelgroep?

‘’We hebben eigenlijk drie concepten in één geklapt. Het brunch concept, je kan tot vier uur brunchen in ons restaurant. Daar kunnen studenten op af komen, maar ook 65-plussers bij wijze van spreken. Dineren kan bij ons al vanaf 5 uur en dat zal wel een groep van eind twintig tot midden/eind veertig aantrekken, de mensen die vaak uit eten gaan en het leuk vinden om veel verschillende dingen te proeven, maar dat is ook natuurlijk heel breed. In de avond hebben we cocktailbar en daar zal de groep van twintigers tot veertigers op af komen. Dus eigenlijk hebben we niet een specifieke doelgroep. De verschillende concepten zijn voor een brede groep aantrekkelijk.’’

Waar zullen de producten vandaan komen?

‘’Dat verschilt. Het gaan van een Japanse whisky tot een aardappel uit Werkhoven. We gaan niet een aardappel uit Zuid-Amerika halen als we het hier om de hoek kunnen halen. Joost en ik geloven in het ‘think global, act local’, maar we laten ons er niet door beperken. Duurzaamheid is zeker belangrijk, maar we gaan onszelf niet 100% biologisch noemen of 100% duurzaam. We denken zoveel mogelijk lokaal.’’

Wat onderscheid The Streetfood Club volgens jullie van de vele andere restaurants in Utrecht?

‘’Er is niks wat vergelijkbaar is in Utrecht met de schaal van ons restaurant. Je kan bij ons ontbijten, lunchen, borrelen, cocktails drinken en dineren. Er bestaat in Utrecht simpelweg niets wat vergelijkbaar met ons concept is. Er zijn Mexicaanse en Italiaanse-  tentjes, noem ze maar op, maar niks waar je het allemaal kan eten. Je gaat niet drie keer in de week taco eten of drie keer in de week sushi, je kan bij ons drie keer komen eten in een week en alle keren in een totaal ander werelddeel zitten qua eten en drinken. Dat maakt het volgens ons wel heel spannend en leuk.’’

21 januari sluit café de broers en zullen jullie het café gaan ombouwen, wanneer is jullie streven om open te gaan?

‘’Ik durf niks met zekerheid te zeggen natuurlijk, maar we hopen om halverwege maart open te gaan en dan aan de slag te kunnen.’’