De jaarlijkse RAGweek is afgelopen maandag weer van start gegaan met hun twaalfde editie in de stad Utrecht. Studenten kunnen zich aankomende week inzetten voor verschillende goede doelen onder het motto ‘Raise And Give’. Dit jaar zijn de goede doelen: Campagneteam Huntington en Taal Doet Meer.

De RAGweek is een jaarlijks terugkerende week waarin studenten zich in zetten voor goede doelen. Elk jaar worden er twee goede doelen gekozen en dit jaar zijn dat Campagneteam Huntington en Taal Doet Meer.

De RAGweek moet studenten er aan herinneren hoe bevoorrecht ze zijn en dat er tallozen mensen op de wereld zijn die niet hebben wat zij wel hebben. De week moet de sociale betrokkenheid onder de studenten vergroten. Veel studentenverenigingen werken daarom mee aan deze week met het organiseren voor leuke activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor de twee goede doelen.

Eén van die goeden doelen is de Duckrace (eenden race), die zal plaatsvinden op 13 maart. Om deel te nemen is het de bedoeling dat je een plastic eendje van €3,50,- euro koopt. De opbrengst gaat wederom naar één van de goede doelen.

RAGweek vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. De studenten daar wilden iets terug doen voor de maatschappij en kwamen met een initiatief om gedichten op ‘rags’, ook wel vodden, te schrijven. Het geld dat opgehaald werd ging naar de minder bedeelden. RAGweek zou tegenwoordig staan voor: raise and give week. Het idee is in de jaren 90 van de vorige eeuw naar Nederland overgewaaid.

Wil je meer weten over de RAGweek of wil je weten welke activiteiten er allemaal zijn in de stad, klik dan hier