In de rechtbank Midden-Nederland locatie Utrecht zal op dinsdag 14 mei de rechtszaak van de vermoorde 24-jarige studente Laura Korsman voorkomen. Haar ex-vriend, Zamir M. wordt ervan verdacht haar gestalkt en doodgestoken te hebben op 11 juli vorig jaar.

Laura Korsman en Zamir M. hebben drie jaar een relatie gehad voordat deze uitging. Volgens buurtbewoners zou M. haar gestalkt hebben nadat de relatie over was. Laura werd op 11 juli dood aangetroffen in het studentenhuis waarin ze woonde. M. geeft aan zelf op de dag van de moord in het studentenhuis geweest te zijn.

Bij de rechtszaak 11 juli zal er bij de verdachte Zamir M. gekeken worden naar in hoeverre hij toerekeningsvatbaar was op 11 juli en naar zijn psychische toestand.

Het OM heeft 18 jaar tbs met dwang geƫist tegen M. 4 juni zal Zamir M. veroordeeld worden.