Aanstaande zaterdag is het Record Store Day. Een dag die in het leven is geroepen om authentieke platenzaken weer enorm levendig te maken. Bij Plato in Utrecht kunt u de hele dag in- en uitlopen voor de nieuwste releases en live optredens.

“Ja natuurlijk” zegt Willem de Vries, de eigenaar van Plato. Op de vraag of deze datum al maandenlang omcirkeld is in zijn agenda. “Het is een dag om het vinyl weer een prominente plek te geven. De muziek-business kent moeilijke tijden met grote bolwerken als Spotify en Deezer. Grote platenzaken als The Free Record Shop moesten hun faillissement al indienen in 2014. Een dag als Record Store Day helpt mee om te laten herinneren wat de charme van een platenzaak is.”

Platen, singles, muziekboeken, speelfilm dvd’s en nog veel meer zijn verkrijgbaar bij Plato. Maandenlang is de voorbereiding al bezig om bandjes te regelen die live muziek komen verzorgen. Dat is ook waar De Vries het meeste naar uit kijkt: “De live bands zorgen voor zo veel meer drukte in de zaak. Het voegt een extra dimensie sfeer toe aan de winkel die je bijvoorbeeld online niet hebt”