Het requiem ‘Waarheen leidt de weg?’, gebaseerd op de levens van zes Utrechters, is zondagmiddag te zien in Tivoli Vredenburg. Initiatiefnemer Ellen Blom maakt over de verhalen een zesdelige documentaire. Begin 2018 is hij bij de publieke omroep te zien.

De productie is het resultaat van de samenwerking van Het Nederlandse Kamerkoor, Insomnio, Stut Theater en het Kinderkoor van Zangschool Utrecht, onder leiding van Ellen Blom. De verhalen van Corrie, Hussein, Zeliha en drie andere bewoners uit verschillende Utrechtse buurten zijn door vier componisten vertaald in een requiem, dat normaal gebruikt wordt tijdens een begrafenis mis.

Als je de tijd neemt om iemands verhaal te kennen, en te weten waarom hij doet wat hij doet. Dan zal je merken dat er meer overeenkomsten tussen jou en hem of haar zijn dan verschillen. Die verschillen verschuiven dan een beetje naar de achtergrond. Ik hoop dat ik met deze voorstelling en documentaire daarvoor kan zorgen’ aldus Ellen Blom.

Het concert wordt tevens opgenomen voor radio en televisie. Op 6 november is de uitzending op NPO Radio 4 te horen. Tijdens Goede Vrijdag op 30 maart zendt de EO het requiem uit.