De app ‘Splitt’ is maandag 26 november de lucht ingegaan. De lancering van de betaalapp werd gevierd met een lanceringsfeestje in de Beurs op Neude. Op het feestje konden mensen meteen kennis maken met de app door er daadwerkelijk mee te betalen.

De betaal app is vrij simpel mee te werken. Wanneer men in het bezit is van de app, kunnen zij vrienden uitnodigen voor een rekening. Wanneer de anderen deze uitnodiging accepteren hebben ze een gezamenlijke rekening voor de rest van de avond. Één iemand uit de groep bestelt een aantal drankjes, tikt de personen in de rekening aan wie meedoen met het rondje en houdt dan zijn telefoon tegen de telefoon van de medewerker achter de bar. Dan is het rondje gehaald en betaald door iedereen in de groep, in één keer.

Voor het lanceringsfeestje kregen de gasten een uitnodiging van het team waarbij je gelijk tien euro drank tegoed kreeg wanneer je de app downloadde. Iedereen kwam deze tien euro met liefde op het feest spenderen om de lancering met iedereen te vieren. Wijnand Speelman, DJ bij 3FM, was ook aanwezig op de viering. Hij hield een toespraak in de zaal over de app en telde met ons mee toen ‘Splitt’ de lucht in ging. “Het is zover allemaal, we tellen met zijn allen af! Tien, negen, acht, zeven….”, zei Speelman door de microfoon. Toen we bij één waren ging de muziek hard aan en kon het feest echt beginnen.

Door op deze eerste avond iedereen te laten betalen met de app kon het team goed kijken hoe het werken met ‘Splitt’ verliep en wat de ervaring van de gasten was. “Op deze manier kunnen we gelijk veel mogelijke problemen tegelijk aanpakken en verbeteren.”, vertelt Johanan Fraanje, één van de founders van de app. Het team van ‘Splitt’ neemt nu een aantal weken om de app te verbeteren. “Het belangrijkste is dat we het duidelijker en gebruiksvriendelijker maken. Daarnaast gaan sommige opties eruit en komen er juist opties bij.”, vertelt Fraanje. Het team wil als een van de nieuwe functies graag dat mensen kunnen aangeven dat ze dure of juist minder dure drankjes consumeren zodat mensen die bier drinken niet betalen voor een Gin Tonic van een vriend die op dezelfde rekening staat. Dit kan ook wellicht verwerkt worden in een “ik drink voor twee” knop. Hierbij denkende aan het feit dat een Gin Tonic ongeveer twee tot drie keer zo duur is als een biertje.

De app is niet uit de lucht terwijl het team de app verbetert. Iedereen kan de app blijven downloaden en er ook gewoon mee betalen in de kleine veertig cafés waar ‘Splitt’ al mee samenwerkt.