In deze rubriek gaan wij om de week op zoek naar de leukste studentenhuizen van Utrecht Centrum- en Oost. Utrecht is een studentenstad, dat kan niemand ontkennen. Zoals dat hoort in een studentenstad zijn er talloze studentenhuizen te vinden. Van tochtig corpskrot tot theekransjes bij de pedagogiekstudentes, studentenhuizen zijn er in alle soorten en maten. Deze week spreken we Hein (20), Jolinde (20), Michiel (20), Douwe (21) Amber (22), Anne (22) en Robin (23) van Huize Singel in de Singelstraat.

Hoeveel mensen wonen hier in dit studentenhuis?
Wij zijn een studentenhuis bestaande uit 4 meiden en 3 jongens.

Wat voor soort mensen wonen hier?
We vormen een heel gevarieerd huis, met verschillende karakters. Laten we ons allemaal even voorstellen.

Dit is:
Hein, 20 jaar en student Geneeskunde. Hij zit bij de vereniging USC. Hij is altijd in voor een feestje waar hij dan ook de gangmaker is. Ook is hij enorm bijdehand.
Een leuk weetje is dat hij op de brakke ochtenden altijd gitaar speelt. Hein komt uit Beneden Leeuwen.

Jolinde, 20 jaar en studente Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Zij zit bij de vereniging Veritas. Jolinde is de meest relaxte persoon in huis, ze zit het liefst de hele dag in haar badjas. Haar kamer is altijd ontploft met kleding en ze is op de hoogte van de meest rare feitjes en verhalen. Ze komt uit Maarsen.

Michiel, ook 20 jaar en studeert Technische Bedrijfskunde. Hij zit bij de vereniging USC.
Hij is de jongste en ee
rlijk gezegd ok wel een beetje het kind van het huis. Hij heeft de meest droge humor van het huis en kan als de beste grappen uitmelken.  Michiel komt uit Almelo.

Douwe, 21 jaar en student Molecular Life Sciences. Hij zit bij de vereniging Triton. Douwe is de papa van het huis. Hij is de grootste huispanda en altijd chagrijnig als hij niet op tijd eet. Hij komt uit Deventer.

Amber, 22 jaar en studente Economie. Ze zit bij de vereniging UVSV. Amber is de moeder van het huis en een vroege vogel. Ze is verstandig en wijs, praat veel en is heel ijverig op school. Máár als ze een keer dronken is, escaleert het oo goed. Ze komt uit Den Haag.

Anne, 22 jaar en studente Verpleegkunde. Zij zit net als Douwe bij de vereniging Triton.
Ze is prettig gestoord en ook zeker niet vies van een feestje. Daarnaast is ze zorgzaam en een regeltante. Je herkent haar aan het knotje op haar hoofd en haar pantsersloffen.  Ze komt uit Arnhem.

Robin, 23 jaar en studente Media Information en Communicatie. Zij zit ook bij de vereniging Triton. Robin is de ‘Dory’ van het huis. Ze vergeet nogal eens dingen en is een enorm dagdromer. Ze kan niet zonder appelmoes en chili en is zeker geen ochtendmens. Ze komt uit Holten.

Hoe zijn jullie op de naam gekomen?
Ons huis heet Huize Singel, eigenlijk heel simpel omdat we in de Singelstraat wonen. We hebben allemaal een huistrui met Huize Singel erop.

Wat maakt jullie huis bijzonder?
We wonen in een oud huis en zelf zijn we inmiddels gewend aan een wc-bril die er altijd af valt. ’s Avonds eten we in het donker, niet voor de romantiek maar omdat de lamp stuk is. En ook het deksel van de prullenbak valt er altijd af. Oh ja en we hebben een losse douchedeur. Lekker studentikoos, toch?!

Ons keukenraam staat altijd open, omdat er een bierkrat tussen staat. Daarom hebben we een zwerfkat in huis gekregen die we ‘Katze’ hebben genoemd. Hij komt altijd in onze keuken chillen en is op jacht naar ons leger aan muizen. Over muizen gesproken… Er was een tijd dat iedereen het brood uit de broodrooster een beetje gek vond smaken. Na een paar dagen ruimde Amber de keuken op en wilde ze de broodkruimels uit het broodrooster schudden, maar toen ze hem op zijn kop hield zag te tot haar grote schrik dat er een muis in het rooster vast zat.

Over de smerigste kamer hoeven we niet lang na te denken. Dit is ongetwijfeld die van Jolinde. Haar kamer is een grote bende. Als je een keer iets laat liggen in haar kamer ben je het binnen vijf minuten kwijt en zal je het nooit meer terugvinden.

De schoonmaak taak werd niet altijd uitgevoerd zoals we wilden. Michiel hield zich hier nooit aan en ook Robin was niet heel erg consequent in het bijhouden van haar taak.  Daarom hebben we nu een heel blits schoonmaakrooster gemaakt. Iedere week wordt een ‘schoonmaak nazi’ aangewezen die vervolgens in de gaten houdt of iedereen zijn taak wel doet. Als je het niet doet krijg je een boete en van dit geld doen we regelmatig iets leuks met het huis.

Sinterkerstdiner

Hebben jullie ook bepaalde gewoontes of tradities?
Ieder jaar doen we een datediner met een thema en organiseren we een sinterkerstdiner met uitgebreide gedichten.

De pandaknuffel

Ook hebben we een grote pandaknuffel die altijd wordt doorgegeven aan degene die de meeste pandapunten heeft (oftewel het minste seks heeft gehad).

Eens in de tijd hebben we een huisvergadering om dit soort dingen te bespreken en ook om te kijken wat er niet goed gaat in huis. Dit is ook wel nodig als je met zoveel mensen in een huis woont.

Dit jaar hebben we een nieuwe traditie ingevoerd. We zijn begonnen met onze ‘parentstour’, we gaan met een autootje alle ouders langs. Op deze manier zien we waar de huisgeno
ten van Huize Singel zijn opgegroeid en leren we elkaar en elkaars familie beter kennen.