Swapfiets heeft het de afgelopen weken erg druk gehad. Het bedrijf is opgezet voor mensen in de grote steden, met name studenten, die een fiets willen lenen tegen een bescheiden maandelijkse vergoeding. In Utrecht heeft het bedrijf het zwaar met een grote vraag naar fietsen in verband met het nieuwe schooljaar. Ze moeten nieuwe abonnees melden dat zij twee tot drie weken moeten wachten op een nieuwe fiets in plaats van de gewoonlijke één tot drie dagen.

Momenteel zijn er ongeveer vijfduizend wachtenden door heel Nederland. Zita Schimmelpenninck van Swapfiets vertelt dat het bedrijf een stuk sneller is gegroeid dan verwacht en daardoor de vraag naar de fietsen te groot werd voor het aanbod. “We zijn hard aan het werk om iedereen van een fiets te voorzien. Deze week komt er een dubbele levering van fietsen binnen dus wij hopen hiermee de meeste mensen aan het einde van de week geholpen te hebben” meldt Schimmelpenninck.