Kerst draait voor de meeste mensen om kalkoen eten, schoonfamilie onder ogen komen en de tekst van Last Christmas meebrullen. Maar het kan ook anders, dat bewijst het verhaal van June Peters. Zij zet zich deze Kerst in voor Serious request.

Naam: June Peters
Leeftijd: 19 jaar
Studie: Kunst en economie

Wat doe jij tijdens kerst?
Tijdens en voor kerst zet ik mij in voor Serious Request! In onze eerste jaar van kunst en economie moeten wij voor een bepaald vak evenementen organiseren. Het jaar is in twee delen gesplitst. In dit deel moeten we samen met 80 leerlingen een evenement moeten organiseren. Aangezien wij dat moeten doen tijdens Kerst leek Serious Request ons een goed doel.

Kun je daar iets meer over vertellen?
Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request. In het eerste jaar is er 10.000 euro opgehaald en het doel is dat we dat dit jaar ook halen. Op dit moment zitten we op 2000 euro dus de 10.000 halen we waarschijnlijk niet meer, maar we zijn nog steeds druk bezig. Dit jaar zet Serious Request zich in voor het bij elkaar brengen van verscheurde families. We hebben gekozen voor Serious Request omdat het natuurlijk al een grote naam is en we allemaal achter het doel staan. Ook is het een beetje aangespoord door school. Er is een 3FM dj langsgekomen die ons enthousiast over het doel heeft gemaakt. Het is nu het derde jaar op rij dat dit doel gekozen is.

Op welke manier hebben jullie geld ingezameld?
We hebben allemaal activiteiten en evenementen georganiseerd. Afgelopen zondag hebben we een zumba workshop gehad. Een van onze groep geeft zumbalessen dus die heeft de lessen gegeven. Dinsdag hadden we een kerstmiddag wat bestond uit een vintage kledingmarkt en andere kerstkraampjes met eten en drinken. Ook konden er schilderijen gekocht worden. Gisteren hebben we een kindermiddag gehad waarin kinderen zich konden laten schminken, op de ramen konden tekenen en knutselwerkjes maken. Ook hadden we dansworkshops waar de kinderen deel aan konden nemen. Vandaag staan we weer hier in Utrecht met collectebussen en is er nog een kerstmarkt op school. Deze kerstmarkt is weer met kleding en eten. Tot slot hebben we vanavond in Amsterdam in Cinetol nog een muziekavond met optredens van allemaal iets minder bekende bandjes.

Wanneer zijn jullie begonnen aan dit project?
We hebben de opdracht de tweede week van november gekregen. Het was echt de bedoeling dat we in ons eigen netwerk gingen kijken wie we kenden en om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk te regelen met als uiteindelijke doel zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Wanneer gaan jullie het geld aan het glazenhuis overhandigen?
Morgen gaan we met de cheque naar Apeldoorn richting het Glazenhuis om de cheque daadwerkelijk te overhandigen. We hopen ook nog in de uitzending te komen. Dit zouden we erg leuk vinden. We zijn ook al bezig met een interview te regelen in het glazenhuis.

Wat heb je uit deze ervaring gehaald?
Gistermiddag stonden we hier ook en toen kwam er ineens een vrouw die van het Rode kruis was langs om ons een doosje chocolaatjes te overhandigen omdat ze het zo goed vond wat we deden. Ze werkte zelf ook bij de afdeling Serious Request. Het was erg leuk om erkenning te krijgen voor wat we hier doen.

Waar kunnen mensen nog doneren?
Als je nog wilt doneren kan dat via onze actiepagina op Serious Request via ‘hkusteuntseriousrequestfuturefest.nl’!