VodafoneZiggo opende woensdag haar nieuwe hoofdkantoor in Hoog Catharijne. Dit deden zij door middel van een lichtshow genaamd ‘CONNECTIONS’. Tijdens de opening meldde CEO Jeroen Hoencamp dat Utrecht als eerste stad van Nederland vanaf 2020 toegang krijgt tot het vaste Gigabit-netwerk van VodafoneZiggo.

Het nieuwe pand van VodafoneZiggo heeft een oppervlakte van 15.000 vierkante meter en beschikt over 1400 werkplekken. Het telecombedrijf gebruikt het pand niet alleen als kantoor, maar opende ook gelijk een winkel en een Experience Center voor zakelijke klanten.

VodafoneZiggo is al sinds de fusie van de twee bedrijven op zoek naar een nieuw kantoor. Medewerkers die nu nog verdeeld zijn over vier kantoren, verspreid over Amsterdam en Utrecht, worden gecentraliseerd in het nieuwe pand.

Met het nieuwe Gigabit-netwerk kunnen Utrechters straks internetsnelheden van 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gigabit per seconde voor uploaden bereiken. De snelheden die nu beschikbaar zijn liggen tussen de 150 en de 200 Megabit.

Via het bestaande kabelnetwerk krijgt Utrecht de technologie van Docsis 3.1 in huis. Dat zorgt volgens VodafoneZiggo voor razendsnel internet, een stabielere verbinding en betere beveiliging. Het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en zorginstellingen ervaren hierdoor ook grote voordelen. Voor artsen wordt het bijvoorbeeld mogelijk om via virtual reality consulten in te plannen met patiënten die ziek thuiszitten.

Het Gigabit-netwerk is het netwerk van de toekomst volgens Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: ‘’Films, video’s, muziek en foto’s kun je straks downloaden, uploaden en streamen in recordtempo; gemiddeld tot wel vijf keer sneller dan nu. Dat biedt ongekende nieuwe mogelijkheden. We beginnen met Gigabit in Utrecht en de rest van Nederland volgt.”

Jeroen Hoencamp is heel blij met de nieuwe plek: ‘’Dit is een toplocatie die past bij ons bedrijf. Hoog Catharijne ligt in het hart van de snelst groeiende stad van Nederland, en is door deze centrale ligging dé ontmoetingsplek voor velen. ‘’

VodafoneZiggo opende naast een kantoor ook een winkel in Hoog Catharijne.
Foto: Alissa Verwoerd

Dit is een verbintenis waar we trots op zijn.

Burgemeester Jan van Zanen heet VodafoneZiggo van harte welkom in het hartje van Utrecht: ‘’Met VodafoneZiggo heeft Utrecht een partner die via allerlei slimme oplossingen en initiatieven kan bijdragen aan onze digitale toekomst. Utrecht is een slimme stad, met een moderne digitale infrastructuur, waar innovatieve diensten ontwikkeld worden die het leven van mensen veraangenamen. Met VodafoneZiggo vestigt zich niet alleen een grote werkgever in de stad, maar ook een partij die partner kan zijn in het ontwikkelen van dergelijke ‘slimme’ diensten. Diensten die de stad verder kunnen helpen op het gebied van veiligheid en technologie, goede connectiviteit voor bewoners en ondernemers of kinderen leren omgaan met technologie. Met ons enorme studentennetwerk vindt VodafoneZiggo in Utrecht ook meteen een voedingsbron vol inspiratie en talent. Kortom: dit is een verbintenis waar we trots op zijn.”

‘De CONNECTIONS show’, waarmee VodafoneZiggo haar komst liet zien, wordt van 21 tot en met 27 november tussen 18.00 en 23.00 uur drie maal per uur vertoond op het Stationsplein. Tijdens de première werd een presentatie gedaan door Sofie van den Enk. Zij interviewde op het podium op het stationsplein Jan van Zanen en Jeroen Hoencamp. DJ Fedde Le Grand, geboren en getogen in Utrecht, draaide tijdens de eerste show zijn muziek, speciaal gecomponeerd voor dit evenement.

Met ‘CONNECTIONS’ wil VodafoneZiggo onzichtbare verbindingen zichtbaar maken. De connecties van het netwerk van VodafoneZiggo zitten namelijk voornamelijk in de lucht of onder de grond.