Architect Stefano Boeri gaat vanaf 2019 een jungle flat bouwen in Utrecht. Het gebouw krijgt tweehonderd appartementen en komt vlak bij Utrecht Centraal te staan. De flat wordt volgehangen met bomen en planten en moet zorgen voor betere luchtkwaliteit en biodiversiteit in de stad.

Eindhoven heeft al zo’n appartementencomplex. Utrecht is de tweede stad in Nederland die een groene flat krijgt. Aan het project, dat Wonderwoods heet, wordt in 2019 een begin gemaakt aan de bouw. Drie jaar later moet de toren worden opgeleverd.

Het gebouw krijgt 360 bomen, 9640 struiken en op de tussenverdieping wordt een park gebouwd. Het moet ervoor zorgen dat het gebouw in staat is om 5,4 ton CO2 te absorberen. Dat is te vergelijken met ongeveer 38 vluchten naar Parijs. Ook moeten de bomen en planten helpen om dieren aan te trekken. De planten die op het gebouw komen, worden zoveel mogelijk uit de natuur gehaald. Een team van specialisten gaat de planten en bomen vanuit de Utrechtse Heuvelrug snoeien en gebruiken voor de toren.