UTRECHT – Radiozender NPO 3FM zal op de dag van de verkiezingen live gaan uitzenden vanuit het stembureau op Utrecht Centraal. Op 15 maart staat de gehele dag in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. ‘’We willen van het stemmen echt een feestje maken’’, zegt 3FM-DJ Frank van der Lende.

Ook voorafgaand aan de dag van de verkiezingen wijdt de zender al veel aandacht aan het stemmen. Zo verschijnen onder andere Mark Rutte en Alexander Pechtold in de weken voor de verkiezingen in de studio van 3FM om daar vragen van luisteraars te beantwoorden. In een ander programma gaat de zender in gesprek met jongeren die een bijzondere interesse hebben in politiek. Ook komen jonge politici langs, want 3FM is met een doelgroep tussen de 15 en 35 jaar voornamelijk een jongerenzender.

‘’We hebben Utrecht gekozen omdat het een centraal punt is in Nederland. Utrecht is ook een studentenstad, en we maken radio voor de studenten!’’, zegt Frank van der Lende. ‘’We nodigen artiesten en DJ’s uit, en zijn zelf ook aanwezig.’’ 3FM sluit ook de handen ineen met het initiatief De Stembus van BNN, om zo de 800.000 jongeren die voor het eerst mogen stemmen ervan te overtuigen dit ook te doen.

‘’Er zullen ook lijsttrekkers de uitzendingen bijwonen. Een echt debat zal er niet plaatsvinden, maar we zullen de dingen bespreken die relevant zijn voor ons’’, aldus Van der Lende. ‘’Van legaliseren van wietteelt tot aan euthanasie. De lijsttrekker is ook presentator, dus hij zal ook een plaatje aankondigen en afkondigen!’’ De lijsttrekkers komen vanaf 3 maart langs in de 3FM-studio.