UTRECHT – De Gemeente Utrecht heeft bekend gemaakt dat, net als in 2016, ook dit jaar weer 800.000 euro beschikbaar wordt gesteld voor duurzaamheidsleningen. Utrechtse woningeigenaren en huurders die hun huis energiezuiniger willen maken, kunnen tegen een aantrekkelijke rente een lening afsluiten van minimaal 2500 en maximaal 25.000 euro.

Met deze lening stimuleert de Gemeente Utrecht het energiezuinig maken van woningen. Woningeigenaren en huurders wordt de mogelijkheid geboden om via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) deze duurzaamheidslening af te sluiten. De lening kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Matthijs Keuning, woordvoerder Bestuurscommunicatie Gemeente Utrecht: “Het merendeel van de leningen is voor zonnepanelen. Ook wordt de lening veel gebruikt voor isolatie.”

Per jaar worden er maar een beperkt aantal leningen verstrekt. De aanvraag dient bij de gemeente te worden gedaan. Mattijs Keuning over het aantal aanvragen: “We kunnen geen exacte bedragen geven, aangezien 2017 net pas is begonnen, maar in 2016 hadden we meer leningen en een hoger totaalbedrag dan in 2015.”

Wanneer er aan de voorwaarden van de gemeente wordt voldaan, wordt het aanvraagformulier naar SVn opgestuurd. Zij beslissen of de lening wordt verstrekt.