In de Kinepolis in Utrecht draaide afgelopen zaterdag om 21:00 uur de film Adios Amigos. Het was geen première, maar de film draaide vanwege het Nederlands Film Festival (het NFF). Tijdens het Nederlands Film Festival draaien ook films die al van het witte doek zijn.

Adios Amigos is een mooie film uit 2016 die gaat over drie gehandicapte jongens op zoek naar seks. De film is goed geregisseerd door Albert Jan van Rees. In de film zit vooral Lars (Martijn Lakemijer) erg goed in zijn rol. Daartegenover valt Philip (Yannick van der Velde) heel erg tegen.

Adios Amigos is een film die gebaseerd is op de Belgische film ‘Hasta la Vista’. Het gaat over drie gehandicapte jongens die hun maagdelijkheid kwijt willen raken. Hiervoor willen ze afreizen naar Spanje. Ze hebben een mooi plan en toestemming van hun ouders als Lars te horen krijgt dat zijn tumor verder is uitgezaaid. Stiekem weten de jongens op een andere manier te vertrekken. Echter rijdt hun chauffeur Lub (Margôt Ros) niet naar Spanje, maar naar haar geboorteland Kroatië. Na een flinke woordenwisseling besluiten de jongens er maar mee in te stemmen. Eenmaal in Kroatië worden de jongens opgewacht door hun ouders die alles behalve tevreden zijn met het feit dat ze zomaar zijn vertrokken. Uiteindelijk mogen ze toch verder met Lub die ze meeneemt naar een bordeel speciaal voor gehandicapte mensen. Een dag na hun ontmaagding overlijdt Lars.

Het was een goede film, dit kwam voornamelijk doordat Martijn Lakemijer de rol van Lars erg goed op zich nam. Hij was zowel het weerwoord tegen de chagrijnige Philip als de verzorger voor Joost. Zo beschreef hij bijvoorbeeld meerdere keren wat hij zag voor de blinde Joost als ze bij een mooi uitzicht zaten, of in het zwembad als ze naar mooie meiden keken. Wat echter wel vervelend aan de film was dat er teveel zeur-scenes van Philip in zaten.

Wat wel mooi was om te zien was de opbloeiende relatie tussen Joost (Bas Hoeflaak) en Lub. Zij krijgen ook een relatie uiteindelijk, maar juist de opbouw van deze relatie was goed neergezet door de regisseur. Zo begon het met dat Joost het minst zat te klagen op Lub en dat ze maar moesten accepteren wat er gebeurde. Waar het eindigde met dat Joost niet in het bordeel seks heeft gehad, maar met Lub. Sowieso is de opbouw erg goed, ook de manier van hoe Lars naar zijn ziekte kijkt. In het begin is hij erg optimistisch over dat hij gaat overleven en dit verandert in de film heel langzaam. Uiteindelijk ligt hij bij zijn ouders op schoot te huilen dat hij niet dood wil. Helemaal op het einde overlijdt Lars in zijn slaap.

De film ‘Adios Amigos’ is een mooie film. De film heeft een heel goede opbouw. elk personage zie je veranderen van begin tot einde en dat is wat deze film zo sterk maakt. Wat erg tegenvalt is dat er erg veel gezeurd wordt waardoor de film een andere sfeer krijgt. Kortom het was een mooie film met een zeurderig kantje.