FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub verruilt na afloop van dit seizoen FC Utrecht voor Feyenoord. Beide clubs hebben woensdag de transfer van de 23-jarige Ayoub bevestigd.

De overgang van Ayoub naar de Rotterdamse club is transfervrij, omdat zijn contract bij FC Utrecht na dit seizoen afloopt. Om deze reden ontvangt de club uit de Domstad geen geld voor hem. Dinsdag werd de Marokkaans-Nederlandse voetballer medisch gekeurd bij Feyenoord, waarna hij op woensdag zijn handtekening onder een vierjarig contract zette.

De in Marokko geboren voetballer hoopt zijn jarenlange periode bij FC Utrecht goed af te sluiten. ‘Ik ga er in de wedstrijden die mij nog resteren alles aan doen met FC Utrecht zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie. Afgelopen seizoen namen enkele teamgenoten afscheid met het bereiken van Europees voetbal. Dat is waar ik ook voor ga’, aldus Ayoub op de site van FC Utrecht. Eén van die teamgenoten was Sofyan Amrabat. Hij vertrok afgelopen zomer al naar Feyenoord. Komende zomer worden Ayoub en Amrabat weer met elkaar herenigd.

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken van FC Utrecht, gunt Ayoub een mooi laatste half jaar bij de Domstedelingen: ‘Yassin heeft zich gedurende zijn verblijf bij FC Utrecht zowel binnen als buiten de lijnen altijd maximaal voor de club ingezet. Met zo’n geweldige staat van dienst verdien je het om via de voordeur te vertrekken. We kijken met z’n allen uit naar de samenwerking met Yassin in de komende maanden en wensen hem aan het einde van de rit vanuit het hart veel succes in het vervolg van zijn carrière.

Yassin Ayoub werd geboren in het Marokkaanse Al Hoceima, en kwam op vijfjarige leeftijd vanuit Marokko naar Amsterdam. Via de Amsterdamse amateurclub De Dijk en Haarlem, kwam de linksbenige Ayoub in de jeugd van Ajax terecht. In 2008 maakte hij de overstap naar FC Utrecht. Drie jaar later, in 2011, kreeg hij van de gemeente Utrecht de sportprijs als talent van het jaar. In 2012 tekende Ayoub zijn eerste contract bij FC Utrecht, waarna hij op 27 januari 2013 debuteerde in het eerste elftal van de club, in de thuiswedstrijd tegen Willem II. In totaal speelde Ayoub tot nu toe 155 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van FC Utrecht, waarin hij 19 keer scoorde.

Komende woensdag staat er voor Ayoub een bijzondere wedstrijd op het programma. Dan speelt hij met FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen zijn toekomstig werkgever Feyenoord. Die wedstrijd stond aanvankelijk al in december op de planning, maar werd destijds afgelast vanwege het winterse weer.

Het transfernieuws over Ayoub is niet het enige nieuws omtrent FC Utrecht in deze transferperiode. Eerder deze maand werd al bekend dat Edson Braafheid zijn contract in goed overleg heeft laten ontbinden, om voor zijn gezin naar de Verenigde Staten te gaan. Daarnaast leek het erop dat de Zweede spits Samuel Armenteros voor een half jaar gehuurd zou worden van het Italiaanse Benevento, maar dat is nog niet zeker.