Een uiterst effectief FC Utrecht boekt een knappe overwinning op SC Heerenveen. Na 90 minuten stond er 3-1 op het scorebord. Al had Heerenveen wel een punt verdiend.

De nummer 5, voorafgaand aan de wedstrijd, voerde de gehele wedstrijd de boventoon, alleen benutte de kansen niet. FC Utrecht begon matig en stelde zich defensief op. Zo kon Schaars excelleren vanaf het middenveld en hij strooide met goede passes. En ook de keren dat Utrecht druk probeerde te zetten ging de bal via Schaars van verdediging naar aanval en kon Heerenveen denken aan doelpunten. Dat doelpunt kwam in de 23e minuut. Het was Schaars die achter een vrije trap plaats nam na een overtreding op de rand van het strafschopgebied. De bal ging via de muur achter een kansloze Jensen en het zorgde voor een verdiende voorsprong.

Die 0-1 verdween al snel als sneeuw voor de zon. Vanaf de aftrap, ging de bal in voorwaartse richting waar ook Utrecht een vrije trap kreeg op zo’n 18 meter van het doel. Ayoub eiste de vrije trap op en schoot met z’n linker de bal in de kruising om er 1-1 van te maken.

Na gemiste kansen van Odegaard en Thorsby, was het geheel tegen de verhouding in FC Utrecht dat scoorde. Met een steekpass vanuit het middenveld lag het opeens open achterin en daar wist de Franse spits Bahebeck wel raad mee. Hij kreeg in een 1 op 1 duel met Hoegh veel te veel ruimte en kon makkelijk de 2-1 binnen schuiven door de benen van keeper Hansen.

Ook na de rust ging Heerenveen verder met het creëren van kansen en loerde Utrecht op de counter. Alleen in contrast met de eerste helft kreeg Heerenveen weinig echt opgelegde kansen en zo kon Utrecht uiteindelijk uitlopen naar 3-1. Het was weer de van PSG gehuurde spits die het net vond na een strakke voorzet van de linkerflank. Na de 3-1 was het geloof eruit bij de bezoekers en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Met deze overwinning klimt FC Utrecht naar de 7e plek en nestelt het zich weer bij de subtop.