De film ‘Bankier van Verzet’ door Joram Lürsen was vrijdagavond onmiskenbaar de winnaar. Tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren in het Stadsschouwburg Utrecht viel de film maar liefst vijf keer in de prijzen.

Bankier van het Verzet won de meeste Gouden Kalveren op vrijdagavond 5 oktober tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op de 38e editie van het Nederlands Film Festival. De film gaat over de gebroeders Hall die tijdens de Tweede Wereldoorlog het verzet tegen de Duitse bezetters financierde met de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.
De productie wist vijf van de twaalf nominaties te verzilveren: Beste Production Design, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Acteur en Beste Film. Online Stemmers mochten het Gouden Kalf voor de publieksprijs uitdelen en ook die ging naar Bankier van het Verzet.
Het kalveren-record haalde de film echter niet, die behoudt de western ‘Brimstone’. Vorig jaar mocht Brimstone zes Kalveren in ontvangst nemen.


Op de tweede plaats stond de arthouse film ‘In Blue’, die twaalf keer was genomineerd. De film heeft drie Gouden Kalveren gewonnen: Beste actrice, Beste scenario en Beste regie.