IJzersterke soundtracks uit wereldberoemde films werden gisteravond door het Noord Nederlands Orkest (NNO) in Tivoli Vredenburg ten gehore gebracht. Actrice en zangeres Hadewych Minis presenteert het concert op een speelse manier. Door een goede afwisseling van muziek en verhaal weet het NNO, onder begeleiding van dirigent Christian Schumann, het publiek tweeëneenhalf uur te boeien.

De derde editie van symfonische movie nights is een geslaagde avond. Presentatrice Hadewych Minis, bekend van de film Mannenharten en tv-programma Maestro, zorgt voor veel interactie met de zaal. Zo houdt ze tussen de stukken door korte film-quizjes. Tevens kruipt Minis in verschillende iconische rollen als de Joker en professor Dumbledore uit Batman en Harry Potter, waarvan onder andere de muziek ten gehore wordt gebracht. Haar humoristische en tevens informatieve aanpak werkt, en zorgt voor veel gelach in de zaal.

De avond had niet beter kunnen beginnen dan met de prelude van ‘2001: A Space Odyssey’, van Richard Strauss. Het zet meteen de toon voor de rest van het concert. De epische muziek van Hans Zimmer uit ‘The Dark Knight’ en ‘Pirates of the Caribbean’ zorgt voor kippenvel. De uitgekozen stukken zijn een goede mix van filmklassiekers en nieuw materiaal. Zo kan John Williams’ werk uit Harry Potter natuurlijk niet ontbreken. Maar ook minder bekende muziek uit de computeranimatiefilm ‘How To Train Your Dragon’, die in 2011 een Oscarnominatie voor beste originele muziek ontving, brengt het NNO ten gehore.

Het Noord Nederlandse Orkest zorgt voor veel vermaak, maar speelt met de uitgekozen stukken op safe. Naast ‘How To Train You Dragon’ wordt er geen risico genomen met onbekend werk. Een filmmuziekliefhebber zal de zaal niet verrast uitlopen. Het ‘normale’ publiek voor een filmmuziekconcert wil de muziek herkennen en dat is gisteravond gelukt.