De Utrechtse coverband SfinX organiseert zondag een benefietconcert in het TivoliVredenburg om het eiland Sint Maarten de helpende hand te bieden. Het idee van de Utrechtse band om geld in te zamelen door middel van muziek is door verschillende andere artiesten zo enthousiast ontvangen dat zij graag wilden meewerken. Aanstaande zondag zal SfinX met verschillende andere artiesten op het podium staan van de Pandora zaal in het TivoliVredenburg tijdens het benefietconcert mUsic for Sint Maarten.

Nadat begin deze maand orkaan Irma hevige schade aanrichtte op het eiland Sint Maarten, zijn er verschillende geldinzamelingsacties georganiseerd om de bewoners van het Caribische eiland te helpen. Door middel van het benefietconcert mUsic for Sint Maarten draagt ook Utrecht zijn steentje bij. Initiatiefneemster Diana Schilperoort wilde graag samen met haar coverband SfinX iets doen voor de slachtoffers van de natuurramp op Sint Maarten. Toen de band er, door de man van de leadzangeres, op werd gewezen dat Sint Maarten de beschermheilige is van de stad Utrecht, leek hun de Domstad de aangewezen plek om een benefietconcert te organiseren. ‘Er reageren zoveel mensen positief op ons idee en iedereen wil meewerken’, aldus Diane. Veel artiesten, uit Utrecht of uit Sint Maarten zelf, wilden graag vrijwillig meewerken aan het plan van SfinX. ‘Toen het idee voor het concert groter begon te worden, heb ik op brutale wijze bij TivoliVredenburg aangeklopt. Ik had zelf al de artiesten geregeld en TivoliVredenburg was dolenthousiast over het idee.’

TivoliVredenburg heeft de zaal, de foyer, de garderobe, het barpersoneel én het barverbruik ter beschikking gesteld voor het benefietconcert. Al het ingezamelde geld zal worden gestort op de hulplijn van het Rode Kruis. Ook de artiesten treden gratis op om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Veel verschillende soorten artiesten zullen zondag het podium betreden. Van gypsy-jazzbandje Pierre et les Optimistes tot Vic Willems, de winnaar van De Grote Prijs van Nederland en van Utrechtse singer-songwriter Erny Green tot de initiatiefnemers van coverband SfinX. ‘Juist omdat het voor het goede doel is, is de variatie tussen de artiesten zo leuk’, aldus organisator Diana.

Het evenement start zondag om 15:00 uur en zal tot 18:30 uur duren. Tickets kunnen voor €17,50 worden besteld. Hier zijn de reserveringskosten, garderobe en een consumptiemunt bij inbegrepen. De gehele opbrengst van het benefietconcert komt zoals gezegd bij het Rode Kruis terecht.