Er komt alweer een bierfestival naar Utrecht, dit weekend is het de buurt aan Utrecht’s Finest Speciaalbier Festival. De organisatie heeft ongeveer twintig bierbrouwers uit de provincie naar het Janskerkhof gehaald om hun lekkerste biertjes te presenteren.

Bierbrouwen is al een aantal jaren hip en er lijkt maar geen einde te komen aan de verschillende biertjes, brouwerijen en bierfestivals.
Maar kan je je nog onderscheiden als bierfestival of zijn ze allemaal hetzelfde?
Er wel degelijk verschil te zien in de festivals. Zo organiseert Streekbierfestival een festival door verschillende cafés in Utrecht die voor een avond de tap overnemen om hun bieren uit verschillende streken in Nederland aan de man te brengen. Bij het Utrecht’s Finest bierfestival komen alleen bieren uit de provincie Utrecht. Er is dus zeker wel de intentie om jezelf te onderscheiden in de opzet van het bierfestival.

Maar nu de uitvoering nog .Na wat snel ‘speurwerk’ zijn we erachter gekomen dat tien brouwerijen die afgelopen week op het Streekbierfestival stonden, zich nu ook morgen laten zien op het Utrecht’s Finest bierfestival, en dat is al de helft van de bierbrouwers die er überhaupt aanwezig zullen zijn.
Dan kun je concluderen dat dat wel enigszins een dubbelop is.

Oke misschien klopt het wel dat er veel dezelfde bierbrouwers op meerdere festivals staan. Maar vaak hebben deze brouwers meerdere bieren en kunnen ze die niet allemaal elk festival meenemen. Dus zouden ze daar misschien in kunnen variëren. Gea Bakker van Maximus zegt daarop dat ze meestal wel andere biertjes meenemen naar de bierbrouwerij nemen, ook zeggen ze te proberen om per festival te kijken naar het publiek dat erop afkomt en stemmen daar vervolgens op af welke bieren ze meenemen.

Gelukkig zijn er nog ontelbaar veel bier gerelateerde evenementen deze zomer waar brouwers hun bier komen tentoonstellen, dus wees vooral gerust als je nu nog in je alcohol loze periode zit. Er komen er nog genoeg aan om je bierhart aan op te halen.

Het bierfestival Utrecht’s Finest dat vrijdag begint zal het vrijdag en zaterdag tot 1:00 te bezoeken zijn en op zondag tot 23:00.