De gemeente Utrecht gaat Boekhandel Broese niet financieel steunen in zijn verhuizing naar het voormalige postkantoor aan de Neude. Wethouder Victor Everhardt zegt namelijk dat er voor de gemeente zo goed als geen financieel voordeel aan deze verhuizing zit.

De eigenaren van Broese, Erik en Sandra van Doorn, denken dat de gemeente meer geld voor het pand aan de Stadhuisbrug kan krijgen als het leeg wordt verkocht. Als Broese tot 2025 in het monumentale gebouw gevestigd blijft zal de waarde dalen, maar een taxateur van de gemeente meldt dat dat nauwelijks verschil zal uitmaken.

Erik en Sandra van Doorn zijn al sinds 2016 bezig met de verhuizing. Omdat de eigenaren hoopten op de doorgang hiervan hebben ze toen afgezien van een verbouwing. Of de verhuizing nu nog doorgaat zal de toekomst moeten uitwijzen.

De gemeente wil minder rigoureus te werk gaan dan het vorige college van B en W. Dit college was veel bezig met het zo snel mogelijk kopen en verkopen van vastgoed. De gemeente heeft besloten om panden toch langer vast te houden mits er een interessante maatschappelijke functie voor gevonden kan worden.