De nieuwe sociale onderneming Buitengewoon is sinds afgelopen vrijdag in samenwerking gegaan met de gemeente Utrecht. Buitengewoon biedt het eerste jaar minimaal veertig banen aan voor Utrechters met een bijstandsuitkering, meldt de gemeente Utrecht.

Voor alle werkloze Utrechters die leven van een bijstandsuitkering en weer aan het werk willen, biedt Buitengewoon kansen om weer aan het werk te kunnen. Buitengewoon begeleidt jongeren uit speciaal- en praktijkonderwijs, (voormalig) dak en thuislozen en mensen die het gevoel hebben nooit meer op de arbeidsmarkt te komen, naar betaald werk en die weer graag aan de slag willen.

De gemeente meldt dat ze met ‘Buitengewoon’ willen strijden voor echte banen die voor vele mensen buiten bereik blijven. Met een andere aanpak weet de sociale ondernemer de afstand naar werk te overbruggen en bieden ze mensen een nieuw perspectief. De gemeente Utrecht is blij met de nieuwe samenwerking met ‘Buitengewoon’, zo investeert Facilicom in Utrecht en draagt bij aan de arbeidsmarkt voor de Utrechters.

Facilicom Group heeft de stad Utrecht gekozen om Buitengewoon te lanceren en vanuit hier het landelijk uit te breiden. De banen die Buitengewoon biedt aan de werkelozen is catering, horeca, beveiliging, zorg, schoonmaak, zakelijke dienstverlening, logistiek en techniek. Ze geven hun kandidaten persoonlijke- en vakinhoudelijke coaching en opleiding. ­­­­

Buitengewoon is een sociale onderneming binnen de Facilicom Group; een familiebedrijf waar meer dan 32.000 werknemers werken in de facilitaire dienstverlening en in zorg en welzijn.