‘’Zin in een warme chocolademelk? Gemeente Utrecht doet mee aan Serious Request’’ roept een wethouder in een tentje voor de ingang van het gemeentehuis. De burgemeester en verschillende wethouders schonken alleen vandaag gratis warme chocolademelk uit aan voorbijgangers rondom het station.

‘’Het is koud mensen, kom nu langs, u bent meer dan welkom. Er is niets lekkerder dan om met dit koude weer een gratis warme chocomelk te drinken, een lekkere warme opkikker! Meneer, wilt u een lekkere ouderwetse warme kop chocomelk? Het is gratis en u krijgt er ook slagroom bij. U kunt zich ook even komen verwarmen in ons kleine kerststalletje. Ja, wat goed, daar komen twee enthousiaste mensen aan. De gemeente Utrecht wenst u fijne kerstdagen!’’ roept de enthousiaste vrouw voor de ingang van het Stadskantoor. Zolang de voorraad strekt wordt er aan iedere voorbijganger uitgedeeld.

Mensen worden gevraagd om een vrijwillige bijdrage te leveren voor de actie van ‘3FM Serious Request, in ruil voor gratis chocomelk. Daarnaast kunnen mensen een wens uitspreken voor Utrecht.

Er wordt geld ingezameld voor reanimatie in Nederland en ook voor de wereldwijde thema’s van het Rode Kruis, zoals bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. De actie van radiozender 3FM is van 18 december tot 24 december.

In actie

Voor het eerst geeft 3FM een andere invulling aan Serious Request. Onder de nieuwe naam: ‘’Lifeline’’ gaan drie teams met twee 3FM-dj’s in de week voor kerst non-stop lopen vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze lopen door heel Nederland en hopen zo op kerstavond aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, waar het hoofdkwartier van de actie zit. De dj’s van de drie teams krijgen vanuit de radiostudio in Utrecht opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren, daarnaast wordt er live radio gemaakt. Het welbekende ‘’Glazen Huis’’ wat begonnen is op ‘de Neude’ in Utrecht, is na veertien jaar niet meer onderdeel van de actie.

TivoliVredenburg

3FM Serious Request organiseert in TivoliVredenburg een festival waar mensen terecht kunnen voor verschillende soorten optredens, unieke workshops, lezingen, talks, games, karaoke en nog veel meer. Daarnaast kunnen mensen nog van oudsher een plaat aanvragen in ruil voor geld.

De tussenstand is na de eerste dag ruim 4 ton. Vorig jaar rond dezelfde tijd stond de teller al een flink stuk hoger, zo’n ruim 9 ton stond op de teller na de eerste actiedag. Op de laatste dag van Serious Request wordt het eindbedrag bekendgemaakt in TivoliVredenburg.