UTRECHT- De bekende Canal Pride, waarbij boten met leden van de LGBTQ gemeenschap over de Amsterdamse grachten varen, komt naar Utrecht. De Domstad krijgt op 17 Juni haar eigen editie van het bekende feest, aldus de organisatie van de Canal Pride Utrecht.

Tijdens de eerste editie van de Utrecht Canal Pride varen zo’n 30 uiteenlopende organisaties mee. Ook de Amsterdam Gay Pride vaart als deelnemer mee tijdens de Utrecht Canal Pride.

“De bedoeling is om dit een jaarlijks terugkerend evenement te maken,” zegt dhr. Muusers-Meeuwsen, secretaris van de Utrecht Canal Pride “Wij hopen dat we in de toekomst – nog meer dan dit jaar – kleine LHBT organisaties in contact kunnen brengen met lokale ondernemers die bereid zijn om hen te sponsoren. Op die manier kunnen we écht samen werken aan de acceptatie van LHBT’ers.”

Daarnaast spreekt de organisatie ook van de ‘geschiktheid’ van Utrecht’ haar grachten. “In Utrecht hebben we natuurlijk ook prachtige grachten, volgens sommigen zelfs de mooiste van Europa. Dit podium willen we graag gebruiken om de LHBT organisaties de nodige zichtbaarheid te bieden en de emancipatie van LHBT’ers te bevorderen,” aldus dhr. Muusers-Meeuwsen.

Via de website van de organisatie van de Utrecht Canal Pride konden deelnemers zich tot 1 Maart inschrijven.

Organisaties die volgend jaar mee willen waren kunnen deze website in de gaten houden.