CDA Utrecht concludeert uit eigen onderzoek dat Utrecht niet gezinsvriendelijk is. De aanleiding voor dit onderzoek waren de zorgen die het CDA had over het grote percentage vertrekkende gezinnen. Het onderzoek bezorgde meer dan 150 reacties van gezinnen uit verschillende delen in Utrecht

Ruim 40 procent van de ouders heeft erover nagedacht om hun spullen te pakken en Utrecht te verlaten, blijkt uit het onderzoek van CDA Utrecht. Omdat 89 procent het liefst een huis met een tuin heeft, concludeert het CDA dat er teveel op kleine appartementen wordt gefocust en niet op betaalbare huizen met een tuin.

Doordat veel ouders, 75 procent, zich ook zorgen maken om de verruwing van de samenleving en de verkeersveiligheid, wil het CDA hier ook mee aan de slag gaan. Hiernaast laat 38 procent weten dat zij niet gerust zijn als hun kind buiten speelt.

Sander van Waveren, lid van het CDA, vertelt geschrokken te zijn van deze cijfers. ‘Ouders zijn onzeker over de toekomst van hun kinderen. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om voor veilige buurten te zorgen. Dat betekent dat we moeten investeren in veiligheid en handhaving, maar we moeten ook in buurten zelf in gesprek over hoe we op straat met elkaar omgaan.’

Het CDA wil met deze uitkomsten aan de slag gaan door deze te gebruiken in hun begrotingsplan de komende weken. Desgelijks zal de partij de uitkomsten ook meenemen in het verkiezingsprogramma voor de raadsverkiezing in 2018. Dit programma zal eind november worden vastgesteld.