Tijdens de eerste bezichtigingen voor de verkoop van de Hardebollenstraat werden de deuren niet plat gelopen, volgens projectleider Paul van den Heuvel. Toch heeft hij goede hoop voor een snelle verkoop van de dertien panden in de Hardebollenstraat. De verkoop van de Hardebollenstraat is een week geleden gestart.

Gemeente Utrecht heeft in 2013 dertien panden in de Hardebollenstraat opgekocht, zodat raamprostitutie in de straat stop gezet kon worden. Dit kostte de gemeente 5,9 miljoen euro. Politie Utrecht vermoedde destijds dat er mensenhandel plaatsvond. De peeskamertjes staan al sinds 2013 leeg, maar wordt af en toe afgehuurd aan creatieve ondernemers. Nu, vier jaar later, staan de dertien panden in de verkoop.

De dertien panden zijn onderverdeeld in vier clusters en geïnteresseerden kunnen hier apart op bieden. Echter hoopt de gemeente alle panden aan één eigenaar te kunnen verkopen. Hiervoor wordt een minimale prijs van 4,9 miljoen euro gevraagd.

De afgelopen jaren hebben al veel ontwikkelingen plaatsgevonden rondom de Hardebollenstraat. Een goed voorbeeld is de maar 300 meter lange Voorstraat. In de Voorstraat zijn er al veel eet-en drinkgelegenheden bij gekomen en wordt het steeds levendiger. Daar bevinden zich nu zo’n 68 bedrijven, waarvan een groot deel uit horecabedrijven bestaat. In het bestemmingsplan van de Hardebollenstraat staat dat er zich maximaal vier horecabedrijven mogen vestigen. De gemeente Utrecht streeft naar een levendige straat met ateliers, cultuur, creatieve winkels, andere ambachtelijke detailhandels en horeca.

De inschrijving sluit 13 oktober. Daarna gaat eerst de selectiecommissie, die onder andere bestaat uit een bewoner en ondernemer uit de buurt, de inschrijvingen beoordelen. Vervolgens wordt de winnaar bekend gemaakt en is er een uitgifte van contracten. Als laatste wordt alles naar de notaris opgestuurd. Paul van den Heuvel hoopt eind 2017, begin 2018 de verkoop rond te hebben.