De stint keert terug. Na het tragische ongeval in Oss op 20 september 2018, is de stint grondig onderzocht door onder andere het ministerie en INCA Techniek. De nieuwe stints zijn verbeterd en de oude stints worden op 127 punten gerepareerd.

De stints zullen een hoop veranderingen ondergaan. Michiel van Buuren, de algemeen directeur van INCA Techniek en fabrikant en specialist in mobiele voertuigen: “We hebben de verantwoordelijkheid om de al eerder in omloop gebrachte stints te repareren, voor zowel de veiligheid van het kind als de bestuurder”. De stints worden op 127 punten gerepareerd, waarbij onder andere wordt gekeken naar de remmen en de veiligheid voor de kinderen. Daarnaast hebben de nieuwe stints onder andere kentekenplicht, verplicht rijbewijs voor de bestuurder en is er meer toezicht tijdens de productiefase van de voertuigen (AD).

Kinderopvang Partou laat weten, dat ook zij de stint weer in gebruik gaan nemen. Eveline van Holten, communicatie-adviseur en persvoorlichter van kinderopvang Partou: “Na het ongeval in Oss hebben we direct alle stints op stil gezet. Al die tijd hebben we de stints in een opslag achter slot en grendel gezet. Nu hebben we ongeveer twee dagen geleden het nieuws gehoord, dat de stints weer de weg op mogen. Hiervij moet wel eerst elke stint worden gecontroleerd, naar de nieuwe veikugheidsregels, want veiligheid staat voorop”.

Naast kinderopvang Partou, deelt een andere buitenschoolse opvang mee (welke graag anoniem wilt blijven, naam bekend bij de redactie), dat ze er niks op tegen hebben dat de stints weer de weg op mogen: “Het ongeluk in Oss was een eenmalig ongeluk, dit kan ook gebeuren met een auto, bus of bakfiets. Natuurlijk is het erg wat er is gebeurd, maar alle ophef er om heen is wat overdreven”.

Tot slot laat INCA Techniek weten dat zij overwegen om naast de reparaties van de bestaande stints, een nieuwe elektrische bolderwagen op de markt te willen brengen, om aan de enorme vraag naar een alternatief voor de stint te voldoen. Dit voertuig zal volledig recyclebaar en duurzaam zijn.