De Beurs op de Neude is kortgeleden verbouwd tot een splinter nieuw gebouw met een chique uitstraling, hiervoor is De Beurs zelfs genomineerd voor een Entree Award, categorie Best Restyling. Theo Burger, eigenaar van de Beurs en zijn team zijn erg blij dat zij deze nominatie hebben mogen ontvangen, en vertellen ons hun visie achter de verbouwing van De Beurs.

Theo Burger, eigenaar van de Beurs verteld dat hij paar redenen had waarom hij De Beurs wou laten verbouwen. Zijn eerste reden had te maken met uitbreiding. Theo wou zich meer verdiepen in de horeca, hij kwam namelijk in de knoop met het bredere assortiment aan producten zoals bieren en dergelijke, ook (koel) ruimte kwam De Beurs tekort. ‘’De Beurs liep qua techniek ook flink achter’’ vertelt Theo.

De Beurs is gehuisvest in vier panden waarin veel oude (middeleeuwse) details als zware moerbinten, balken, en oude muren te vinden zijn. ‘’Door noodzakelijke brandwering waren deze middeleeuwse details niet te zien’’ vertelt Theo.  De brandwerende voorzieningen van De Beurs zijn nu op een andere manier aangebracht, zo komen de panden nu juist naar voren, inclusief alle mooie details. Ook het interieur is daarop aangepast. De Beurs ziet zichzelf als een bedrijf ‘in drie lagen’ , daarmee bedoelen zij dat ze; dag (koffie/lunch), avond (diner/borrel) en nacht (dansen op de donderdag, vrijdag en zaterdag avonden) geopend zijn.
Zelf is de Beurs lang bezig geweest om de vergunning rond te krijgen. Theo vertelt dat hij zelf al veel ideeën had wat betreft de vernieuwing van de Beurs, samen met architect Antoine Pruijn heeft hij die uitgewerkt.

Theo en zijn team kijken zeker uit naar de bekendmaking van de Entree Awards, deze vindt plaats op 27 november.  De Beurs hoopt de award mee te mogen nemen, en anders hopen ze in ieder geval ‘mee naar Utrecht’.
‘’De competitie is behoorlijk en de andere genomineerde zaken liegen er ook niet om’’ vertelt Theo.