UTRECHT – De Utrecht Marathon gaat zondag weer van start. Omwonende van- en reizigers door Utrecht kunnen hierdoor hinder ondervinden. 

Vanaf 11:00 worden wegen in Utrecht stad in verschillende fases afgesloten. Er zijn verschillende afzettingen met bijhorende omleidingsroutes. Utrecht Science Park is alleen te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto via de A28. Het fietsverkeer zal geen hinder ondervinden op het Science Park. Tussen 12:20 en 13:45 loopt een grote groep lopers door de binnenstad, voor autoverkeer blijft het parcours tot de laatste loper is gepasseerd afgesloten. Direct na de laatste loper zullen alle wegafzettingen worden opgeheven. Rond circa 16:15 zal de laatste loper Utrecht verlaten via de Koningsweg.

Per fiets of per voet is het parcours doorgaans wel te kruisen, dit kan op momenten dat er geen lopers passeren.

Hoewel er met het uitstippelen van het parcours rekening is gehouden met de buslijnen zijn er toch enkele lijnen die hinder zullen ondervinden. Lijn 2 vervalt en lijn 8 en 41 worden omgeleid. Het Diakonessenhuis blijft bereikbaar.

Op Utrecht Schience Park zullen omwonende rekening moeten houden met geluidsoverlast van 9 tot 18 uur. De parkeergarage aan de Cambridgelaan is gesloten voor zowel de zaterdag als de zondag. Ook de parkeerplaats op de Aarhuslaan is zondag niet toegankelijk. De Cambridgelaan is op zaterdag via de westzijde toegankelijk, de bewoners kunnen hun woningen dan normaal bereiken. Op de zondag is de uitgang van de Cambridgelaan afgesloten voor autoverkeer en het fietspad aan de zuidzijde is zowel zaterdag als zondag gesloten. De flat aan de Cambridgelaan blijft bereikbaar via de oostzijde van de Toulouselaan, met uitzondering van zondag van 10:30 tot 12:00.

De organisatie heeft het overlast zoveel mogelijk proberen te beperken, toch kan de marathon niet worden gehouden zonder enkele vorm van hinder. “Er is voor de lopers een parcours uitgezet van 21,1 kilometer, deze moet twee keer worden gelopen. Ook wordt er “tegen de klok in” gelopen zodat het centrum dan zo snel mogelijk beschikbaar is.” Aldus de organisatie.