Op vrijdag 30 november was het laatste concert van Douwe Bob zijn eerste deel van ‘The Shape I’m In Tour’ in de Ronda zaal in TivoliVredenburg. Er was veel animo voor de afsluiter van de artiest. Hij mocht wederom optreden voor een volle zaal.

De zaal loopt goed vol, beneden en boven, zelfs de trap staat volgebouwd met mensen. “Hallo Utrecht!”, klinkt het door de zaal. Het is pianist Matthijs van Duijvenbode. “We hebben niet alleen de eer om vanavond met Douwe Bob op te treden, maar ook met zijn goede vriend Matthew Crosby”. De Amerikaanse country- en folk zanger komt op het podium met gitaar en mondharmonica. Hij speelt een aantal rustige nummers, beginnend met ‘Easy, Babe’. Het publiek is nog redelijk rumoerig en er komen nog redelijk wat mensen binnen. Vooral voorin de zaal zijn de mensen aan het genieten van de rustgevende stem van Crosby. Na een aantal nummers bedankt hij het publiek: “Thank you for having me Utrecht!”, zegt Crosby. Het publiek applaudisseert terwijl hij het podium afloopt.

“Utreg are u ready for Douwe Bob????” verschijnt op vier doeken op het podium. De hele band komt het podium op, en dan staat Douwe Bob ineens op een box links op het podium. Het publiek wordt wild. Ze openen met het welbekende nummer ‘Shine’. Hij gaat, terwijl het publiek heel hard aan het klappen is en hij een volgende gitaar in zijn handen krijgt, meteen door naar zijn volgende nummer ‘Let you go’.

Na een aantal nummers stopt hij pas even met spelen. “UTRECHT!”, zegt Douwe. Er klinkt heel hard gejuich door de hele zaal. “Wow, oké het wordt zo’n avond…”, zegt hij lachend. “Dit is alweer de laatste. Niet het laatste nummer, geen zorgen! Dit is de laatste van de tour, en dit is een fantastische afsluiter”, vertelt hij terwijl het publiek doorgaat met juichen. Hij gaat door met het volgende nummer ‘Soldier’. Het publiek deint mee op de beat. Er volgen een aantal upbeat nummers waar alle mensen lekker in meegaan, de band neemt iedereen mee in hun eigen enthousiasme. Na een tijdje wordt het rustig in de zaal. De spots worden alleen op Douwe gericht. Hij begint zachtjes op zijn gitaar te pingelen en brengt langzaam het liedje ‘Beautiful’ in. Naarmate hij verder in het nummer is, speelt de band steeds meer mee. Na de laatste toon gaat het publiek wederom los en schreeuwt Douwe Bob lachend mee,overweldigd door het enthousiasme van zijn fans.

Ik heb geen geluid op de piano Duif, help

Douwe neemt een momentje en vertelt het publiek over zijn tijd bij ‘The Voice Kids’. “Ik weet nog dat ik dacht: holy shit ik zit in die rode stoel! En dan ook nog bij de kids, want ja kinderen zijn gewoon veel leuker”, vertelt hij terwijl het publiek aandachtig en glimlachend luistert naar zijn verhaal. “Er was één stem… Bizar. Zij was zo goed, ik dacht dat er een volwassen vrouw zou staan als ik me om ging draaien. En dit was de veertienjarige Kaylee, en ze is nu hier om met mij een liedje voor jullie te zingen”, vertelt hij. Kaylee komt op en geeft Douwe een knuffel. Iedere vrouw in de zaal is stiekem een beetje jaloers op de jonge zangeres. Ze zingen samen het nummer ‘Hold me’. Het publiek begint te juichen wanneer de prachtige stem van Kaylee door de zaal klinkt bij het tweede couplet. Na het nummer bedankt Douwe Kaylee en verlaat iedereen het podium behalve Douwe.

“Ik heb geen geluid op de piano Duif, help”, vertelt hij seinend naar zijn pianist Matthijs terwijl hij ondertussen achter de piano is gaan zitten. Wanneer de piano mee werkt begint hij een beetje deuntjes te spelen. Hij vertelt dat het hele album ‘The shape I’m in’ over zijn ‘heartbreak’ gaat van afgelopen jaar. “Dit is het eerste nummer dat ik schreef toen het uitging thuis”, zegt Douwe terwijl hij begint met het spelen van ‘I do’. De hele zaal is muisstil. Na afloop is het applaus groots. “Ik ben zo trots dat mijn publiek altijd zo stil is tijdens nummers. Het is algemeen bekend dat overal doorheen praten een gewoonte is van Nederlanders. Ik merk er niks van!”, vertelt hij trots.

Jullie zijn geweldig, holy fuck bedankt!

Na een aantal rustige nummers in zijn eentje te hebben gespeeld, komt de band weer terug het podium op. Ze beginnen met het nummer ‘Make believe’ en spelen daarna ‘Queen of hearts’. Iedereen danst mee. Het publiek komt steeds meer los wanneer het nummer ‘Settle down’ wordt gespeeld, er volgt na het nummer dan ook een mega groot applaus. “Jullie zijn geweldig, holy fuck bedankt!”, klinkt door de microfoon van Douwe. Ze spelen ‘Consider’ gevolgd door ‘Running’ around’ waarop het hele publiek meedeint terwijl mensen elkaar soms even blij aankijken, genietend van het optreden. “Jongens, het allerlaatste nummer, dankjewel ik hou van jullie!”, zegt de zanger luid. ‘Sweet sunshine’ klinkt door de zaal. Iedereen begint te juichen. Wanneer de gehele band van het podium afloopt roept iedereen “We want more, we want more!”. Douwe komt terug en lacht. “Dankjewel”, zegt hij. Hij vertelt dat zijn moeder in de zaal zit en bedankt haar voor alles. Hij roept Matthew Crosby terug op het podium en ze zingen samen het nummer ‘Slow down’. Iedereen zingt mee met het nummer.  Wanneer Crosby weer van het podium af gaat zingt Douwe nog een aantal nummers met zijn band. Ze sluiten de avond af met ‘Pass it on’. Na afloop klinkt een luid applaus door de zaal. Wanneer iedereen de zaal verlaat zijn ze nog aan het nagenieten van het concert. Vele vrouwen gaan naar huis met een nog wat groter oogje op Douwe dan eerst.