Vele studenten zijn wel bekend met de honderden mensen die staan te wachten op de bus of bij de oversteekplaats op de Heidelberglaan. Recentelijk zijn er nieuwe foto’s aan het circuleren op sociale media die de situatie beter in beeld brengen.

Wegens de aanleg van de uithoflijn is de verkeerssituatie op een van de drukste haltes van de Uithof, halte Heidelberglaan, tijdelijk aangepast. Nu de scholen weer begonnen zijn is het weer duidelijk hoe gevaarlijk de situatie eigenlijk is. Letterlijk honderden studenten staan op elkaar gepropt op een klein stukje grond en moeten soms drie bussen afwachten voordat ze eindelijk een plekje hebben. Afgelopen maandag was het hoogtepunt, mede wegens het slechte weer. Volgens studente Noa (20) “transformeren de studenten in hyena’s om een plekje in de bus te veroveren”.

Vandaag stelde Jeffrey Koppelaar van de Utrechtse politieke partij Student en Starter enkele vragen aan het college van bestuur van de Gemeente Utrecht tijdens het wekelijkse vragenuur. Wethouder Van Hooijdonk erkende wel dat de halte te krap is, maar dat er niet meer ruimte is en er zo snel mogelijk wordt gewerkt aan de nieuwe permanente halte. Er passen ook niet meer bussen, de enige oplossing was verkeersregelaars. Van Hooijdonk noemt het een “Geval van toch even doorbijten” en zegt dat het niet beter opgelost had kunnen worden.

Als alles volgens plan verloopt is de permanente halte over ongeveer twee weken afgerond, wat zal zorgen voor een soepeler OV-verkeer.