UTRECHT – Samen een uur het licht uit voor de aarde. Tijdens Earth Hour 2017 worden alle bedrijven en huishoudens opgeroepen om de verlichting en andere elektronische apparatuur in huis voor 1 uur uit te doen. Ook Utrecht doet mee, zo wordt het licht van de Domtoren een uur uitgezet en zijn er verschillende activiteiten in de avond te doen.

Het uur in de duisternis start morgenavond om 20:30. Het internationale evenement wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd door het WNF. Het gaat hierbij om het promoten van energiebesparing en de koolstofdioxide-uitstoot te verminderen.

In Utrecht kun je naar een exclusief Earth Hour evenement op het landgoed Amelisweerd en Rhijnauwen. Hier kun je in het donker een lampionnen-kanotocht maken over de kromme Rijn. Elke provincie heeft verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van Earth Hour. Het WNF-regioteam in Amersfoort deelt bijvoorbeeld kaarsjes uit om tijdens het uur daarmee je huis te verlichten. 

Meer dan 170 landen doen mee aan het evenement van het WNF. De organisatie roept mensen overal ter wereld op om te laten zien dat zij geven om de toekomst van de aarde.

Meer informatie over evenementen tijdens Earth Hour vind je hier.